Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti? Ağaoğlu “Herkesin önü açılsın”

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti? Ağaoğlu “Herkesin önü açılsın”

SPOR Haberleri

38 yıl sonra Trabzonspor’a şampiyonluk yaşatan Trabzonspor’un Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa edeceği iddiaları bomba gibi düştü. Gelen son dakika haberinin ardından spor takipçileri “Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti?” sorusunu gündeme taşıdı. Trabzonspor yönetiminin Olağanüstü kongre kararı aldığı ve bu kongre sonrası Ağaoğlu'nun istifa dilekçesini sunacağı iddia edildi. Peki, Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti? İşte detaylar…

Trabzonspor Kulübü'nde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Geçen sezonun şampiyonu olan bordo mavili ekipte sulara durulmuyor. Gelen son dakika haberine göre Trabzonspor’un Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun istifa ettiği iddia edildi. Gündem bomba gibi düşen iddianın ardından Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti? sorusu merak konusu oldu. Peki, Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti? İşte detaylar…

AHMET AĞAOĞLU NEDEN İSTİFA ETTİ?

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu’nun istifa kararı aldığı bildirildi. Fanatik Gazetesi’nde yer alan habere göre Ağaoğlu istifa dilekçesini yazarak imzasını attı.

Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti? Ağaoğlu “Herkesin önü açılsın”

FANATİK’TEN UMUT EKEN ŞU BİLGİLERİ AKTARDI:

"Ahmet Ağaoğlu, yönetimden bazı isimlerin ‘Olağanüstü kongreye gidelim’ önerisinin ardından, ‘Yeterli 9 imzayı toplayın. Ben bırakıyorum. Herkesin önü açılsın’ karşılığını verdi.

Trabzonspor yönetimi, 9 imza ile ‘Olağanüstü kongreye gidelim’ kararı aldığı anda Ağaoğlu istifa dilekçesini sunacak. Ağaoğlu’nun kararı net. Geri dönüşü yok. Kesin bırakıyor. Asbaşkan Ertuğrul Doğan başkanlık için adaylık çalışmalarına başladı.

‘Olağanüstü kongre’ talebinin Ertuğrul Doğan’dan geldiği bilgisi var. Doğan’ın gerekçesi, ekonomik sebepler. Lakin ekonomik sebeplerin tamamı yapılan transferlere rağmen ligde ve Avrupa’da yarıştan kopulmuş olması.

TRABZONSPOR BAŞKANI AHMET AĞAOĞLU NEDEN İSTİFA ETTİ?

Abdullah Avcı’nın görev döneminde hocanın istediği transferlerin neredeyse tamamı yapıldı. Avcı bu dönemde en büyük desteği Ertuğrul Doğan’dan buldu. Doğan’ın 10 milyon euro civarında kasa kolaylığı sağladığı biliniyor. “Ekonomik olarak çıkmazdayız” diyen de Doğan!

Ertuğrul Doğan’ın, Abdullah Avcı’dan yana tavır alması ve her transfer için ısrarcı olması ‘en kötü senaryo’da karşılık bulmuş gibi. Sportif başarı gelmeyip, Avrupa gelirlerinden mahrum kalınması yatırımları karşılıksız bıraktı.

Ahmet Ağaoğlu neden istifa etti? Ağaoğlu “Herkesin önü açılsın”

Bu noktada Ertuğrul Doğan’ın başkan olup, ekonomiyi düzene sokmaktan başka çaresi yok. Elbette asbaşkan olduğu dönemdeki kadar Abdullah Avcı’ya yol verir mi, orası da tartışılır. 10 milyon euro alacağı varken, daha fazla para harcar mı, soru işareti. Bir başka konu Nevzat Aydın

Nevzat Aydın, geniş sorumluluklar almak kaydıyla yönetime girebilir ancak kasa kolaylığı sağlar mı? Zira halen kulüpten alacağı 2 milyon Euro civarında. Tek bir gün bile parasını talep etmedi. Alacağını öteler ama daha fazlasını verir mi?

Diğer yandan Nevzat Aydın yetenek keşfine inanan, üreten ve pazarlayan, scout ekipleriyle çalışan, futbol endüstrisinin modern stratejilerine, en önemlisi Trabzonspor’un potansiyeline inanan bir isim. Aydın, Avcı “Şu transfer lazım” dediğinde, “Hoca altyapıda bak bu var” der!

Transfer isteyen Abdullah Avcı ile ‘üretelim’ diyen Nevzat Aydın’ı koordine etmek, muhtemel başkan Ertuğrul Doğan’ı zorlayabilir. Ertuğrul Doğan, Abdullah Avcı ve Trabzonspor’u çok zorlu bir süreç bekliyor!”

NELER YAŞANMIŞTI?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasında taraftarların protestosu sırasında diğer kulüp başkanlarının stadı terk ettiği, kendisinin ise maç sonuna kadar kaldığı şeklinde sosyal medyada ve yerel gazetelerde çıkan iddiaları yalanlamıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...