Ali Koç ile Mehmet Büyükekşi'nin TFF kavgası büyüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ali Koç ile Mehmet Büyükekşi'nin TFF kavgası büyüyor

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile TFF başkanlığına aday olan Mehmet Büyükekşi arasındaki kavga büyüyor. Sarı-lacivertli kulüpten Büyükekşi'nin bugünkü sözlerine karşılık geldi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığı için aday olan Mehmet Büyükekşi’nin doğru isim olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Koç “Bu hatadan dönelim. Söz konusu adayla sıkıntım yoktur. Hatta dostumdur ama elimdeki bilgiler sebebiyle söylüyorum, yumuşak karın oluşturabilecek bir durum söz konusu” dedi.

BÜYÜKEKŞİ'DEN CEVAP

Bu sözlerin üzerine Mehmet Büyükekşi “Cümleye dostum diye başlayıp sorumsuzca davranabilirsiniz. Nasıl olsa, seçimlerden sonra gönlünü alırım yanılgısıyla hırslarınıza yenik düşebilirsiniz. TFF’ye baskı kurmak, kulüp stratejinizin bir parçası dahi olabilir. Ama bu yeni dönemde bunların işe yaramayacağını nezaketle belirtmek isterim” şeklinde karşılık verdi.

FENERBAHÇE'DEN FETÖ VURGUSU

Büyükekşi’ye Fenerbahçe Kulübü’nde cevap gecikmedi. Kulüpten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Kamunun herhangi bir pozisyonuna görev ataması yapılırken ilgili kişi ve aile mensupları dahil olmak üzere son derece detaylı bir geçmiş taraması yapılmakta. Söz konusu Türk futbolu olduğunda bu yönde bir hassasiyetin gösterilmemesi makul müdür? FETÖ'den yargılanma süreci devam eden bir şahsın yakın bir aile ferdinin TFF Başkanı seçilmesinin oluşturacağı soru işaretleri, göz ardı edilebilecek bir unsur mudur? TFF Başkanlığı görevine seçilmeniz halinde bu hususun suiistimal edilerek size karşı kullanılması durumunda adil, şeffaf ve her kulübe eşit mesafede durma prensiplerini uygulamanız risk altında olmayacak mıdır?

"ADİL OLACAK MISINIZ?"

Futbol iklimindeki adil rekabet şartlarının etkilenmesine tahammülüz yok. Son olarak bugünkü açıklamasının bir bölümünde, 'TFF'ye baskı kurmak, kulüp stratejinizin bir parçası olabilir' diyen Sayın Mehmet Büyükekşi'ye, Fenerbahçe Kulübü olarak Türk futbolu ve TFF odağındaki yaklaşımımızın; 'hiçbir şart altında kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık gösterilmemesi, her kulübe eşit mesafede durulması' olduğunu, kısa bir medya taraması ile görebileceğini vurgulamak isteriz. Eğer bu açıklamamıza cevap verilecek ise bunun yukarıda sorduğumuz sorulara da cevap olacak nitelikte bir açıklama olmasını önemle rica ederiz.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...