Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçının tartışılan ismi Aytuğ Ekti hakemliğe veda etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

SPOR Haberleri

Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında oynanan Basketbol Süper Ligi yarı final 3'üncü maçında özellikle son periyotta verdiği kararlar ile Fenerbahçelilerin tepkisini çeken hakem Aytuğ Ekti, hakemlik kariyerine son verdiğini açıkladı.

Basketbol Süper Ligi'nde sona yaklaşıldı, yarı final serilerinde 3'üncü maçlar geçtiğimiz günlerde oynandı. Türk Telekom ile Pınar Karşıyaka'nın karşı karşıya geldiği maçta Pınar Karşıyaka, Türk Telekom'u 84-81 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti. Diğer yandan ise nefeslerin tutulduğu yarı final serisinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi.

3'ÜNCÜ MAÇA HAKEMLER DAMGA VURDU

İlk karşılaşmayı büyük farkla kazanan Fenerbahçe Beko, ikinci maçta evinde son saniye basketi ile kaybetti ve durum 1-1'e geldi. Seri bu karşılaşma ile Anadolu Efes'in evine taşınırken, play-off serisinin üçüncü maçı büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılaşma 97-91 Anadolu Efes'in üstünlüğü ile sona erdi ve ev sahibi ekip seride 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın ardından en çok konuşulan konu ise hakemlerin performansı oldu.

FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK TEPKİ

Fenerbahçe kulübünden yapılan açıklamada 97-91 kaybedilen müsabakada hakem hataları olduğunu iddia ederek, "Karşılaşma, maçın hakemleri Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal'ın ortaya koyduğu yönetimle 97-91 ev sahibi ekip lehine sonuçlandırıldı. Bu maçın sonucu ne teknik adamların taktikleri sonucunda ne de takımların sahada ortaya koyduğu mücadele ile belirlenmiştir. Bu maç Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından atanan bu 3 hakem tarafından rakibimiz Anadolu Efes'e armağan edilmiştir" ifadelerini kullandı.

AYTUĞ EKTİ HAKEMLİĞİ BIRAKTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; bu açıklamanın ardından Türkiye Basketbol Federasyonu, 'hakemlerin sezon sonuna kadar dinlendirilmesi' kararı aldığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından hakem Aytuğ Ekti, hakemliği bıraktığını duyurdu.

Aytuğ Ekti, yaptığı yazılı açıklamada, 30 yıldır TBF bünyesinde hakemlik görevini üstlendiğini hatırlattı. Söz konusu Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçı sonrası alınan kararı kabul etmediğini vurgulayan Ekti, şunları kaydetti:

'DİNLENDİRİLME' KARARINI KINADI

"Karşılaşmanın bahsi geçen teknik hatalar sonucu bir tarafa hediye edilmesi yargısının Türkiye Basketbol Federasyonuna aldırttığı 'hakemlerin sezon sonuna kadar dinlendirilmesi' kararını kınayarak, reddettiğim için hakemlik mesleğine duyduğum saygı sebebiyle kariyerimi sonlandırdığımı kamuoyu bilgisine arz ederim.

'Maçın sonucuna tesir eden hakem kararı' ifadesi, karşılaşmalarda adil rekabet şartlarını sağlamakla görevli bizler için kabul edilemez olmakla birlikte Fenerbahçe Beko'nun yönetimi tarafından ısrarla daha büyük ve caydırıcı yaptırımlar uygulanması talep edilmektedir.

İşte tam bu noktada bu kararı verme önceliğim, bahsi geçen karşılaşmanın sonuçlarının teknik olarak belirlenmediği yargısına varılarak töhmet altında bırakılan hakemlik mesleğine olan saygımdır."

"SADECE BASKETBOL KURALLARINA TABİ KALINAN..."

Hakemlik görevini 30 sene boyunca layıkıyla yerine getirmek için özveri gösterdiğini ancak kariyerinin hak ettiği şekilde son bulmadığından dolayı üzüntü duyduğunu aktaran Ekti, "Aynı zamanda gösterdiğim özveriye yakışır şekilde bir meslek grubunu bu töhmetten arındırma sorumluluğu hissindeyim. İnsanı etik değerler ve sportif ahlaki değerler ışığında, hakem arkadaşlarıma bundan sonra sorumlu oldukları federasyonlarına ve maçlarını yönetmekle mükellef oldukları takımlara kendilerini ve teknik kararlarını açıklamak zorunda olmadıkları, sadece uluslararası basketbol kurallarına tabi kalınan başarılı nice sezonlar diliyorum" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...