Beşiktaş, Ersin ile turladı

Beşiktaş, Ersin ile turladı

SPOR Haberleri

Maçın normal süresi ve uzatmaları gol getirmedi, penaltılara geçildi. Maç içinde kritik kurtarışlar yapıp takımını ayakta tutan Ersin Destanoğlu iki penaltı vuruşunu çıkararak Kartal'ı 3-1'lik üstünlükle tura uçurdu

MURAD TAMER

Lige havlu atan Beşiktaş ile hocası El Maestro ile çıkışta olan Göztepe'nin kupada son sekiz takım arasına kalma mücadelesi büyük önem taşıyordu.  Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından İstanbul'un büyüklerinden birinin daha kupaya veda edip etmeyeceği merak uyandırmıştı. Önder Karaveli'nin kadrodaki sürpriz tercihleri dikkatleri çekerken iki taraf da golü bulmak için erken davranınca ilk yarıda maçın seyri keyifliydi.

Ersin 'dur' dedi

Göztepe, tecrübesiz Kerem Kalafat'ın kanadından yüklenip fırsatlar bulurken, kaleci Ersin gole izin vermedi. Beşiktaş'ın hücumları ise çok etkisizdi. Sol kanattaki Teixeira, "Benden ne ortada ne de çizgide fayda gelmez" derken Önder Karaveli'nin bu üretkensizliğe bir çözüm bulması gerekiyordu. Devre bitmeden sol çizgiye Oğuzhan geçti ama bu da çare olmadı, Beşiktaş pozisyona giremiyordu.

Baskı var, gol yok

Oğuzhan oyundan çıkarken yuhalanırken, ikinci yarıda Batshuayi ve Güven'in girmesi Kartal'ı biraz canlandırdı. Girilen net pozisyonlar değerlendirilemedi. Maç uzayınca iki takım da savunma güvenliğini ön planda tuttu. Uzatmaların özellikle son anlarında Beşiktaş'ın amansız baskısı gole dönüşmedi. Penaltı atışları sonunda Ersin iki kurtarışla devleşince turlayan Beşiktaş sezona da tutunmuş oldu.

Finali iyi yaptık

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, “Penaltı atışlarıyla tur atladık. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum" derken, "Savunmada iyiyiz ama bu savunmayı değerli kılacak gol atmaktır. Hücumda daha iyi olmalıyız. Penaltılarda Ersin maharetini gösterdi. Maçın finalini iyi yaptık. Kupayı kaldırana kadar devam etmek istiyoruz” sözlerini kullandı. Hoca, 'Pjanic hücumda yetersiz mi kalıyor?' sorusuna, "Hücuma uzak pozisyonda değil. Son maçlarda Pjanic’in son gol pozisyonu içinde olduğunu da görüyoruz" şeklinde cevapladı.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...