Burnley yeniden Premier League'de! Championship'te 1 sezonluk misafirlik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Burnley yeniden Premier League'de! Championship'te 1 sezonluk misafirlik

SPOR Haberleri

Premier League'e geçen sezon veda eden Burnley, bu sezon yeni teknik direktörü Vincent Kompany yönetiminden Championship'te sezonun bitimine 6 hafta kala Premier League'e çıkmayı garantiledi. İngiliz ekibi Middlesbrough'yu deplasmanda 2-1 mağlup ederek 87 puana ulaştı ve en yakın rakibiyle puan farkını 11'e yükseltti.

İngiltere Championship'te Middlesbrough'yu deplasmanda 2-1 yenen Burnley, Premier League'e çıkmayı garantiledi.

Ligin 40. haftasında Middlesbrough'ya konuk olan Burnley, 12. dakikada Ashley Barnes ve 66. dakikada Connor Roberts'ın kaydettiği gollerle galibiyete ulaştı. Ev sahibi ekibin golünü, 48. dakikada penaltıdan Chuba Akpom attı.

VİNCENT KOMPANY İLE GERİ DÖNÜŞ

Bu sonuçla lider Burnley, ilk iki sıranın doğrudan Premier Lig'e yükseleceği Championship'te bir maç eksiğine rağmen 87 puana ulaştı. Haftayı beraberlikle kapatan üçüncü sıradaki Luton Town'ın 68 puanda kalmasıyla Burnley'nin bitime 6 hafta kala Premier Lig'e yükselmesi kesinleşti. Belçikalı teknik direktör Vincent Kompany'nin çalıştırdığı Burnley, bir sezonluk aradan sonra Premier Lig'e dönmüş oldu.

https://twitter.com/BurnleyOfficial/status/1644445363741368326

All of the players celebrating with the words 'WE ARE PREMIER LEAGUE'.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...