Ceferin'den Infantino'ya sert sözler: "Birileri ona Avrupalı olduğunu hatırlatmalı"
UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya yönelik eleştirilerini sürdürürken FIFA başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Ceferin, Infantino'nun muhtemel bir seçimde karşısına rakip çıkabileceğini söyledi.
FIFA Başkanı Infantino'ya potansiyel bir rakip olarak görülmesine rağmen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, katıldığı bir programda, UEFA'ya olan bağlılığını dile getirdi.
Infantino, FIFA turnuvalarına özel yatırım çekme planlarının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından uluslararası futbol camiası tarafından istifa etmesi yönünde artan bir baskı altında bulunuyor.
"SİYASİLERDEN DEĞİL FUTBOL CAMİASINDAN DESTEK ALMALI"
Ceferin, "Her gün farklı tartışmalar oluyor. Onunla konuşmadım. Ama iki seçenek var. Bir seçenek, desteğinin olmadığını fark etmesi; bu sadece oy verenlerin siyasi desteği değil, futbol camiasının, taraftarların, oyuncuların, eski oyuncuların, antrenörlerin siyasi desteği de demek. İkinci seçenek ise mart ayındaki seçimlere gitmesi, ancak bu durumda karşısında bir aday olacağını düşünüyorum. Henüz kim olduğunu bilmiyorum." ifadelerini kullandı.
İtalyan kökenli bir ailenin çocuğu olarak İsviçre'de dünyaya gelen Infantino hakkında Ceferin, "Ama bence birileri ona Avrupalı olduğunu hatırlatmalı, ki bunu unutmuş." değerlendirmesinde bulundu.
FIFA'YA BAŞKAN ADAYI OLMAKLA İLGİLENMİYOR
FIFA Başkanlığı'na aday olmama düşüncesi hakkında Ceferin, şunları söyledi:
"İki sebepten dolayı ilgilenmiyorum. Birincisi, UEFA'yı ve burada çalışmayı çok seviyorum ve bence belli bir noktada hayatın tadını çıkarmanın da zamanı geldi. İkinci nokta ise eğer bu pozisyona ilgi duymuyorsam, güvenilirliğim çok daha yüksek olur."
FIFA'da başkanlık seçimi, Mart 2027'de yapılacak ve bu görevi Şubat 2016'dan beri sürdüren Infantino'nun yeniden aday olması bekleniyor.
