Celtic'ten Fenerbahçe maçı öncesi örnek karar

Celtic'ten Fenerbahçe maçı öncesi örnek karar
Başlık ResmiCeltic'ten Fenerbahçe maçi öncesi örnek karar

Celtic Kulübü Fenerbahçe maçında satılacak her biletten 1 euronun mültecilere gideceğini açıkladı.

Kaydet
|
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Celtic, sarı-lacivertlilerle oynayacağı karşılaşma için flaş bir adım attı. Bu ligde ilk olarak Ajax ile deplasmanda oynayacak olan İskoç ekibi, ilk iç saha maçını is Fenerbahçe ile 1 Ekim tarihinde oynayacak.
Celtic Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre yeşil-beyazlılar bu maçtan elde edeceği gelirin bir bölümünü göç mağdurlarına bırakacak. Avrupa Kulüpler Birliği'nin kıtadaki göçmen sorunu ile ilgili kampanyasına dahil olduğunu duyuran Celtic, Fenerbahçe maçında bilet her taraftarının 1 euro bu kampanyaya bağışlayacağını iletti.


60 bin euro toplanacak
Avrupa Kulüpler Birliği'nin (ECA) Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde mücadele eden kulüplerine tamamına yaptığı çağrıya duyarsız kalmayan İskoçya ekibi maçlarını 60 bin kişilik Celtic Park'ta oynuyor. Her taraftarın 1 euroluk katkısı, kaba bir hesapla bu maçtan göçmenler için 60 bin euro toplanacağını ortaya koyuyor. Yapılan açıklamada ayrıca ECA'nın çağrısına ilk yanıt veren kulüplerden bir tanesinin Celtic olduğu ve bununla gurur duyulduğunun altı çizildi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.