Erman Toroğlu'ndan Edin Dzeko'nun penaltı pozisyonu yorum | Kasımpaşa 0 - 2 Fenerbahçe

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Erman Toroğlu'ndan Edin Dzeko'nun penaltı pozisyonu yorum | Kasımpaşa 0 - 2 Fenerbahçe

SPOR Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberleri... Spor yorumcusu ve aynı zamanda eski hakem olan Erman Toroğlu, Kasımpaşa - Fenerbahçe maçına damga vuran Edin Dzeko'nun penaltı pozisyonunu değerlendirdi.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 8. haftasında Kasımpaşa'yı deplasmanda 2-0 yenerek 8'de 8 yaparak liderliğini sürdürdü.

Mücadelenin ilk yarısında Edin Dzeko ve Yasin Özcan arasında yaşanan penaltı pozisyonunu değerlendiren Erman Toroğlu, hakem Mete Kalkavan'ın kararına katılmadı.

Yayıncı kuruluşta pozisyonu yorumlayan Bahattin Duran ve Deniz Çoban ise kararın doğru olduğunu söyledi.

Erman Toroğlu'ndan Edin Dzeko'nun penaltı pozisyonu yorum | Kasımpaşa 0 - 2 Fenerbahçe

ERMAN TOROĞLU: BÖYLE PENALTI OLMAZ

"Dzeko, sol ayağını Kasımpaşalı futbolcunun dizine doğru götürüp, çarpıyor ve penaltıyı alıyor. Böyle penaltı olmaz. Hakemin yerinde olsam 'devam' derim, Dzeko'ya da 'sakın bir daha yapma derim' çünkü o ne yaptığını biliyor."

DENİZ ÇOBAN: KİMSE PENALTI DEĞİL DİYEMEZ

"Dzeko, dizi önde görünce sol ayağını dışarı taşırarak temas alıp düşmeye mi hedefliyor yoksa Yasin'in dizi önüne geldiği için mi çarpıyor? Dzeko teması kullanıp düşüyor diyorsanız aldatma bile tartışılır. Dzeko'nun ayak frekansı doğruysa ve diz önüne gelip çarpıyorsa buna kimse penaltı değil diyemez. Sabit iki oyuncu, bir temas var. Buna penaltı veren hakemi eleştirmem."

BAHATTİN DURAN: SOFT PENALTI

"Yasin çok genç bir oyuncu. Sağ ayağını yere koyduktan sonra sol dizini de öne çıkarıyor, sonra anlıyor ve durmaya çalışıyor ama duramıyor. Dzeko geçecekken dizine temas gerçekleşiyor. Yasin biraz daha tecrübeli olsa dizini yere çıkardığı an geri çekerdi. Yasin'in sol dizi, Dzeko'nun sağ dizine temas ediyor. Sol dizi hala havada. Bu pozisyon kitaba göre penaltı. Buna penaltı değil denemez. Bu pozisyon 'soft' bir penaltı. Dzeko ayağını normalin düşüne çıkarmıyor. Buna penaltı değil denemez. Benim anlayışıma göre yumuşak penaltı bu."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...