Eski öğrencisinden Aykut Kocaman'a şok sözler: En büyük hatamdı, sıkıntılı birisi

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
- Güncelleme:
Eski öğrencisinden Aykut Kocaman'a şok sözler: En büyük hatamdı, sıkıntılı birisi

Spor Haberleri  / Hürriyet

Bucaspor 1928'de forma giyen Ömer Şişmanoğlu, Konyaspor'da birlikte çalıştığı Aykut Kocaman ile ilgili gündem olacak açıklamalar yaptı.

Bir dönem Konyaspor'da Aykut Kocaman ile beraber çalışan Ömer Şişmanoğlu, yaptığı itiraflarla şaşırttı.

Kariyerine İzmir ekiplerinden Bucaspor 1928'de devam eden Şişmanoğlu, teknik direktör Aykut Kocaman ile yaşadıklarını anlattı.

2015-2016 sezonunda Konyaspor'da forma giydiği döneme değinen 34 yaşındaki oyuncu, "Konyaspor'a gitmek hayatımdaki en büyük hatamdı" sözlerini dile getirdi.

Eski öğrencisinden Aykut Kocaman'a şok sözler: En büyük hatamdı, sıkıntılı birisi - 1. Resim

ÖMER ŞİŞMANOĞLU: HAYATIMDAKİ EN BÜYÜK HATAMDI

Aykut Kocaman'ı kişilik olarak çok sevdiğini ancak teknik direktör olarak bayağı sıkıntılı birisi olduğunu söyleyen Ömer Şişmanoğlu, "Aykut Kocaman bana, ‘Benim için Türkiye’deki en iyi ilk 5 forvetten biri de sensin. Çok iyi bir forvetsin ve çok kalitelisin. Ama sen benim için yarım forvetsin’ dedi. Ben de, ‘Hocam Türkiye’de ilk 5’te olduğumu söylediniz ama bana yarım forvet diyorsunuz. Nasıl oluyor bu?’ dedim. Aykut hoca, ‘Çünkü sen defans çalışmıyorsun’ dedi." ifadelerini kullandı.

Eski öğrencisinden Aykut Kocaman'a şok sözler: En büyük hatamdı, sıkıntılı birisi - 2. Resim

ÖMER ŞİŞMANOĞLU: BU İŞTEN BİR ŞEY ANLAMAMIŞTIM

"Almanya’da eğitim aldığım için orada forvetler topun arkasında kalır, gereken zamanlarda baskı yapardı. Aykut hocaya göre forvetler, orta saha oyuncularının arkasında kalacaktı. Ne demek istediğini gerçekten anlamamıştım. Sağdan sola doğru koşacaktım, her yere basacaktım. O zaman orta sahanın görevi neydi?

Konyaspor’da çift forvet olarak oynuyorduk. Aykut hocaya göre hem rakip stoperleri tutacaktık hem de bek oyuncularını kapatacaktık. Yani biz iki forvet olarak 4 rakip oyuncuyu tutacaktık. Orta sahadaki oyuncular, 8 bin metre koşuyordu. Biz ise 12 bin metre koşuyorduk. Ben bu işten bir şey anlamamıştım çünkü o zaman golü nasıl atacaktım?

Sahadaki efor sonrası yakaladığı pozisyonlarda zorlandığını belirten Şişmanoğlu, "Fenerbahçe maçında Aykut hocanın dediği şekilde hep koştuk. Bir kontratak sırasında rakip oyuncuyla bire bir kalmıştım ama topu kontrol edememiştim." 

 

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...