EuroCup 2023-24 sezonu takımları belli oldu; Türkiye'den Türk Telekom ve Beşiktaş mücadele edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
EuroCup 2023-24 sezonu takımları belli oldu; Türkiye'den Türk Telekom ve Beşiktaş mücadele edecek

SPOR Haberleri

EuroCup 2023-2024 sezonunda 3'ü yeni toplam 20 takım mücadele edecek. Son finalist Türk Telekom ile Beşiktaş, Türkiye'nin EuroCup temsilcileri oldu. Yunanistan'dan Aris ve Litvanya'dan Wolves EuroCup'ın Beşiktaş'la birlikte yeni takımları oldu.

7Days Avrupa Kupası'nın (EuroCup) 2023-2024 sezonunda mücadele edecek ekipler açıklandı. Yeni sezonda Türkiye'den son finalist Türk Telekom ile Beşiktaş bu kulvarda mücadele edecek.

Toplam 20 takımın yer alacağı kupada 10'arlı 2 grup oluşturulacak. Gruplarında ilk 2'ye giren takımların direkt çeyrek finale yükseleceği organizasyonda, diğer 4'er takım çeyrek final için tek maç üzerinden eleme oynayacak.

Organizasyonda çeyrek finaller tek maç üzerinden, yarı finaller ve final ise 3'er maç üzerinden gerçekleştirilecek.

Türkiye'den Beşiktaş ve Türk Telekom'un yer aldığı organizasyondaki diğer ekipler şöyle:

Aris (Yunanistan), Lietkabelis (Litvanya), Wolves (Litvanya), Veolia Towers (Almanya), Umana Reyer (İtalya), Universitatea Cluj (Romanya), Slask (Polonya), Ratiopharm Ulm (Almanya), Prometey (Ukrayna), Paris Basketbol (Fransa), JL Bourg (Fransa), London Lions (İngiltere), Joventut Badalona (İtalya), Hapoel Tel Aviv (İsrail), Gran Canaria (İspanya), Dolomiti Energia (İtalya), Cedevita Olimpija (Slovenya), Buducnost VOLI (Karadağ).

https://twitter.com/EuroCup/status/1674378613959933952

EuroCup 2023-24 sezonu takımları belli oldu; Türkiye'den Türk Telekom ve Beşiktaş mücadele edecek

EUROLEAGUE'DE FORMAT DEĞİŞİKLİĞİ

Avrupa basketbolunun en önemli kulüp organizsayonu olan Euroleague'de format değişikliğine gidildi. Euroleague'den yapılan açıklamayla gelecek sezondan itibaren play-in oynanacağı duyuruldu.

İlk olarak NBA'de uygulanmaya başlanan play-in ile ilk 8 dışında kalan takımlara da play-off oynama fırsatı tanınıyor. Normal sezonu 7, 8, 9 ve 10. sırada bitiren takımlar play-in oynayacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...