Fener'de favori Nenad Bjelica

Fener'de favori Nenad Bjelica

SPOR Haberleri

Sarı lacivertliler, Emre Belözoğlu ile yolların ayrıldığını duyurduğu günden beri Ali Koç’tan yeni isim duymak için sabırsızlanıyor. Hırvat teknik adam Bjelica bir adım önde.

EMİN ULUÇ

Yeni bir sezon başlıyor, Fenerbahçe yine hoca arıyor. Cocu, Ersun Yanal ve Erol Bulut’tan sonra Emre Belözoğlu’nda da aradığını bulamayan Başkan Ali Koç’un bugün yarın yeni teknik direktörü açıklaması bekleniyor. Etik gereği hocayı kongre sonrası duyuracağını söyleyen Başkan Ali Koç, en yakınlarında bile ipucu vermezken sessizliğini koruyor. Ancak temaslar sonrası sızan isimlerden, teknik adamlara yakın kaynaklardan haberler geliyor.

Hırvatlar önde
Rafael Benitez, Joachim Löw, Lucien Favre gibi üst düze isimlerden umduğu cevapları alamayan, Alman Roger Schmidt’i PSV’den ayrılmaya ikna edemeyen Fenerbahçe, eski gözdeleriyle yeniden flörtleşiyor. Bu isimler Zlatko Dalic, Slaven Bilic ve Nenad Bjelica. Bu isimlerin ortak özelliği daha önce de Fenerbahçe’nin radarına girmiş olmaları. Ayrıca her üç isim hem Hırvat. EURO 2020 macerasını sürdüren Zlatko Dalic’in geçen sene yeşil ışık yaktığı sarı lacivertlilere bu sezon gelme ihtimali yok. Slaven Bilic de Çin’de kalacak.

Marco Silva yedekte
Ancak Dinamo Zagreb’le Fenerbahçe’yi deviren Nenad Bjelica, Kadıköy’e yakın. 49 yaşındaki Hırvat, Osijek’le sözleşmesini feshedip Fenerbahçe’yi bonservis derdinden kurtarabilirse takımın başına geçebilir. Polonya ile EURO 2020’ye grup aşamasında veda eden Paulo Sousa, boştaki Paulo Fonseca ve Marco Silva ise listenin Portekizlileri. Bunlar arasında ise Fenerbahçe’ye en yakın olan Silva. Ancak 43 yaşındaki hoca son tercih olarak düşünülüyor.

Belözoğlu Lazio yolunda
İtalyan basınında sürpriz iddia geldi. Fenerbahçe ile yollarını ayıran Emre Belözoğlu’nun Lazio’ya gideceği öne sürüldü. Belözoğlu’nun, Sarri’nin yardımcı olarak göreve başlayacağı ve kurt teknik adamın yanında tecrübe kazanacağı belirtildi. Emre, 2001-05’te Inter formasıyla İtalya tecrübesi edinmişti.

F.bahçe’nin derdi 40 kişilik kadro
Harcama limitleri ve Bankalar Birliği’yle yapılan anlaşma sebebiyle yaklaşık 40 kişilik mevcut kadronun maliyetini yaklaşık 10 milyon avro aşağı çekmek durumunda olan Fenerbahçe’nin kapısını çalan yok. Zanka, Dirar, Kemal Ademi ve Oğuz Kağan gibi kiralıktan dönen isimlerin satışından bonservis bekleniyor. Sarı lacivertliler Perotti, Sadık, Lemos ve Samatta’yı da elden çıkararak hem maaş yükünü azaltmak hem de para kazanmak hedefinde. Ancak şu ana kadar bu oyuncular için beklenen teklifler gelmiş değil. Değişim operasyonun bu kadar uzamasında hoca belirsizliğinin de etkisi var.

Berke - Arda yuvada kalacak
Fenerbahçe, kiralıktan dönen kaleci Berke Özer ile 16’lık yıldız adayı Arda Güler’i A takımda tutacak. Berke, Avrupa’dan talipleri olmasına rağmen astronomik bir teklif gelmezse satılmayacak. Genç eldivenler Osman Ertuğrul Çetin ve Bartu Kulbilge de kaleci rotasyonunda yer alacak.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...