Formula 1'de Hamilton'ın serisi sona erdi, şampiyon Max Verstappen

Düzenleyen:
Formula 1'de Hamilton'ın serisi sona erdi, şampiyon Max Verstappen

SPOR Haberleri

Max Verstappen, Formula 1'de Abu Dabi Grand Prix'sinin son turunda Lewis Hamilton'ı geçti ve şampiyonluğa ulaştı.

Formula 1'de Red Bull-Honda takımından Max Verstappen, büyük çekişmenin yaşandığı son yarış sonrasında ilk şampiyonluğuna ulaştı. Abu Dabi'deki 5,2 kilometrelik Yas Marina Pisti'nde 58 tur üzerinden koşulan ve büyük çekişmeye sahne olan yarışın son turunda Verstappen, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 7 şampiyonluğu bulunan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'u geçerek şampiyonluğunu ilan etti.

Formula 1'de Hamilton'ın serisi sona erdi, şampiyon Max Verstappen
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 22. ve son yarışı, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapıldı. Verstappen ile Lewis Hamilton'ın şampiyonluk mücadelesi verdiği 2021 sezonunda, 47 yıl sonraki ilk, Formula 1 tarihinde ise 2. kez iki pilot son yarışa eşit puanla başladı.
Formula 1'de Hamilton'ın serisi sona erdi, şampiyon Max Verstappen
Hem Hollandalı Verstappen (9 birincilik, 8 ikincilik, 1 dokuzunculuk, 5 en hızlı tur, 5 sprint sıralama puanı) hem de Büyük Britanyalı Hamilton (8 birincilik, 7 ikincilik, 1'er üçüncülük, dördüncülük, beşincilik ve yedincilik, 6 en hızlı tur, 2 sprint sıralama puanı), son yarışa 369,5 puanla girdi ve şampiyonluk düğümü, 1950'den beri düzenlenen Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 30. defa son yarışta çözüldü.
Formula 1'de Hamilton'ın serisi sona erdi, şampiyon Max Verstappen
Kariyerinin ilk şampiyonluğunu kovalayan 24 yaşındaki Verstappen ile toplamda 8. şampiyonluğunu elde ederek Formula 1'de rekor kırmak isteyen Hamilton, son yarışa aynı puanla (369,5) başladı. Abu Dabi'de zafer, Verstappen'in oldu.
 

Takımlarda şampiyon Mercedes
Pilotlar genel klasmanında Verstappen’in ardından Hamilton ikinci, Mercedes’ten Valtteri Bottas üçüncü oldu. Takımlar klasmanında ise birinciliği Mercedes aldı. Red Bull Racing ikinci, Ferrari de üçüncü sırada sezonu bitirdi. Bu sonucunda ardından Mercedes, üst üste 8. kez takımlarda şampiyonluğuna ulaştı.
Sezonun son yarışının ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar
1 - Max Verstappen (Hollanda): 395,5 puan
2 - Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 387,5 puan
3 - Valtteri Bottas (Finlandiya): 226 puan
4 - Sergio Perez (Meksika): 190 puan
5 - Carlos Sainz (İspanya): 164.5 puan

Takımlar
1 - Mercedes: 613,5 puan
2 - Red Bull: 585,5 puan
3 - Ferrari: 323,5 puan
4 - McLaren: 275 puan
5 - Alpine: 155 puan





Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...