Galatasaray 2 dakikada 2 golle Malatya'yı yendi

Düzenleyen:
Galatasaray 2 dakikada 2 golle Malatya'yı yendi

SPOR Haberleri

Sarı kırmızılı takım ilk yarısında döküldüğü maçı, 121 saniye arayla (50:08 Ryan Babel... 52:09 Halil Dervişoğlu) attığı iki golle kazandı, düşme hattından iyice uzaklaştı.

YALIMCAN SARPYEL

Galatasaray’ın içinde bulunduğu seçim sürecinin sahaya yansıdığı net bir şekilde görüldü. 30 Nisan’da başkanlık koltuğuna oturması muhtemel iki aday Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk de yeni dönemde Domenec Torrent ile çalışmayacağını açıkladı. Zaten ligde bir hedefi kalmayan Cimbom’un oyuncularından sonra teknik adamı da bu nedenle konsantrasyon sıkıntısı yaşıyor. Özellikle ilk yarıda ne oynadığı çok belli olmayan Aslan ikinci yarı biraz silkelenince üç puana ulaştı: 2-0.

İLK YARI KAYIP

Küme düşmesi kesinleşen Malatya’ya karşı koskoca ilk yarıda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar pozisyonu zar zor bulan Galatasaray, kalesinde de net bir fırsat verdi. 17’de Kerem’in serbest vuruşunu Damlu çataldan çeldi. 37’de Babel kaleciyi de geçip vurdu, defans son anda kayarak gole izin vermedi. 45’te Marcao-Muslera-Pulgar üçlüsünün hatalar zinciri sonrası Tetteh vurdu, Nelsson çizgiden çıkardı.

İKİ DAKİKA YETTİ

İkinci yarıya Aslan baskılı başladı. 51’de Kerem’in soldan ortasında Halil topu kaleciye nişanladı. Dönen topu Berkan kafayla kaleye yolladı, bir kez daha döndü son dokunan Babel en sonunda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. Sadece iki dakika sonra Omar sağdan çizgiye inip içeri kesti, harika yükselen Halil farkı ikiye çıkardı: 2-0. Son bölümde Berkan’ın sert şutu az farkla dışarı gitti.

HALİL NİHAYET 11'DE

G.Saray'da ligde altı maç sonra 11'de oynayan ve uzun süren gol sessizliğini bozan Halil Dervişoğlu, "İlk yarı çok top kayıpları yaptık, ikinci yarı bunları telafi etti. Kötü bir sezon geçirdik. Geleceği düşünmüyorum. Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz" sözlerini kullandı.

CİHAT ARSLAN KARARLI

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, "Golden sonra ümidi olmayan takım çöküş yaşar. Biz de bu çöküşü yaşadık" derken, "Malatya'da mücadele vermeye devam edeceğim. Kaç çocuk çıkarırsam, ailelerine umut olursam, yeter" sözlerini kullandı.

NELSSON TARAFTARI ÖVDÜ

Dün sahanın en iyilerinden olan G.Saray'ın stoperi Nelsson maçın ardından, "O topu çizgiden çıkarmasaydım geri düşecektik. Bu tip pozisyonlarda hazır olmanız gerekiyor. Kötü bir sezon geçirsek de taraftar yanımızda, destek oluyor. Çok şanslıyız" açıklaması yaptı.

TARAFTARINDAN FUTBOLCUSUNA KADAR SİNİR KÜPÜ

Ligde haftalar öncesinden hedefi kalmayan, başkanlık seçimini bekleyen G.Saray'da belirgin bir gerginlik var. Maç öncesi sarı kırmızılı taraftarlar Domenec Torrent'in ismi okunduğunda İspanyol çalıştırıcıyı ıslıkladı. İki başkan adayının açıklamasıyla takımda devam etmeyeceği kesinleşen İspanyol çalıştırıcının Pulgar'a on birde yer vermesi tribünlerden tepki aldı. G.Saray ilk yarıda tanınmayacak kadar kötüydü. Son bölümde oyundan alındıktan sonra kenarda Torrent'e sitem eden Kerem Aktürkoğlu de sinir küpüydü. Genç oyuncu, "Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim ama hocamızla hiçbir problemimiz yok. Orada ayağımın durumunu sordu. Ben büyüklerime terbiyesizlik yapmam" dese de, kulüpteki belirsizliğin taraftardan sahaya kadar yansıdığı çok belliydi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...