Guardiola'nın kızı Maria ve Eric Cantona Filistin'in yanında! 'İsrail'in dokunulmazlığına son vermenin zamanı geldi'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Guardiola'nın kızı Maria ve Eric Cantona Filistin'in yanında! 'İsrail'in dokunulmazlığına son vermenin zamanı geldi'

SPOR Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

İsrail'in Filistin'e saldırılarını durdurmak için futbol dünyası da ayağa kalktı. Dünyaca ünlü eski Fransız futbolcu Eric Cantona ve Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu'ndan sonra Guardiola'nın kızı da acı ve gözyaşına kayıtsız kalamadı.

Manchester United efsanesi eski Fransız futbolcu Eric Cantona, Fransa basını aracılığıyla İsrail'e tepki gösterirken kalbinin Filistin halkıyla olduğunu açıkladı.

Cantona, "İsrail'in dokunulmazlığına son vermenin ve diğer devletlerden talep ettiğimiz eşitlik, adalet ve uluslararası hukuka saygı standartlarında ısrar etmenin zamanı geldi" dedi.

59 yaşındaki Cantona muhalif kimliği, kapitalizm karşıtlığı ve siyasi meselelerdeki cesur tavrıyla biliniyor.

GUARDİOLA'NIN KIZINDAN MEKTUP

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın kızı Maria Guardiola, Instagram'dan İngilizce bir Gazze mektubu paylaştı: 

Maria'nın mektubunda "Tanrım. Şimdi gerçekten sırtımızı yaslayıp televizyonda soykırımı mı izleyeceğiz?", "Yıllar sonra, tarih kitaplarını okurken 'Bu nasıl oldu’ mu diyeceğiz?", "İsrail, 6 günde 6,000 bomba attı." gibi ifadeler dikkat çekti.

KEREM AKTÜRKOĞLU SESSİZ KALAMADI

Galatasaray'ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu ise Filistin için paylaştığı destek mesajında "İsrail ve Filistin arasında yaşananlar tarihsel olarak herkes tarafından farklı okunabilir. Bana göre yıllardır olan şey, bir halkın çaresizce yok edilmesi" ifadelerini kullandı.

Resim

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...