İngiliz devi Chelsea'ye teklifler yapıldı! Türk iş adamı Muhsin Bayrak listede yok

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
İngiliz devi Chelsea'ye teklifler yapıldı! Türk iş adamı Muhsin Bayrak listede yok

SPOR Haberleri  / NTV

Avrupa ülkelerinin Rus iş adamlarına yaptığı yaptırımlar sonrası Rus oligark Roman Abramovich, sahibi olduğu İngiliz devi Chelsea'yi satışa çıkardı. Daha önce Chelsea’ye talip olduğunu duyuran ve görüşmelere başladıklarını belirten Bitlisli Mutki Aşireti'nin lideri iş adamı Muhsin Bayrak, prosedürdeki bir yanlışlık sebebiyle teklif veremediğini açıkladı.

Rus milyarder Roman Abramovich, sahibi olduğu Chelsea'yi satma kararı almıştı. Abramovich’in kararının ardından kulüp yetkilileri ile temasa geçen Bitlisli Mutki Aşireti'nin liderlerinden iş adamı Muhsin Bayrak, Reuters'a açıklamalarda bulunmuştu. Son gelen bilgiye göre ise Muhsin Bayrak’ın prosedürdeki bir yanlışlık sebebiyle teklif veremediği belirtildi. 

TEKLİF VERMEDİ 

AB Grup Holding'in başındaki Muhsin Bayrak, satış işlemleri için Abramoviç'in onayını beklediklerini belirtmişti. Chelsea'yi satın almak için teklifler verilirken, günlerdir kulübe talip olduğunu söyleyen Muhsin Bayrak'ın teklif vermediği öğrenildi.

“TESLİM GÜNÜNÜ KAÇIRDIK” 

Reuters'a açıklamalarda bulunan Muhsin Bayrak, teklif verilmesi için tanınan son teslim gününe yetişemediklerini ve bunun prosedürle ilgili bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi. Yaşanan olay sonrası Bayrak, 'çok üzgün' olduğunu dile getirdi.

İngiliz devi Chelsea'ye teklifler yapıldı! Türk iş adamı Muhsin Bayrak listede yok

YANLIŞ E-POSTA ADRESİNE MAİL ATILMIŞ

AB Group'un avukatları, ABD yatırım bankasına teklif vermek yerine genel bir e-posta adresi kullanarak İngiltere Dijital, Kültür Medya ve Spor Departmanı ile temasa geçti. Bu sebeple Muhsin Bayrak listede yer almadı.

ÜÇ TEKLİF MASADA 

Chelsea'yi satın almak için üç teklif verildi. Bunlar, Amerikan beyzbol takımı Chicago Cubs'un sahibi Ricketts ailesi, siyasetçi ve eski madalyalı olimpiyat oyunları sporcusu Lord Coe'nin olduğu bir konsorsiyum ve emlak yatırımcısı Nick Candy'nin liderliğinde başka bir gruptan geldi.

MUHSİN BAYRAK KİMDİR?

1990'lı yıllarda ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden Muhsin Bayrak, eğitimini burada tamamladı. İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Muhsin Bayrak, 1999 yılında AB Grup Holding şirketini kurdu.

Yunanistan'da elektrik santrali bulunan ve Atina Marinası'nı da inşaa eden Muhsin Bayrak, yurt dışı ve yurt içinde projelere imza attı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...