Kayserispor'dan Onur Bulut açıklaması; "Sözleşme feshi yapılmadı, transferde usulsüzlük var"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kayserispor'dan Onur Bulut açıklaması; "Sözleşme feshi yapılmadı, transferde usulsüzlük var"

SPOR Haberleri

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Samet Koç, Beşiktaş'ın kadrosuna kattığını duyurduğu sağ bek Onur Bulut'un sözleşmesine ilişkin açıklama yaptı. Onur Bulut'un menajeri Kayserispor'la masaya oturup, Başkan Ali Çamlı'nın bilgisi olmadan kulüpte olan bir yöneticiye evrak imzalattı. Bu evrakla birlikte bir süre sonra sözleşme fesih işlemi yapıldı. Evrakta imzası olan Kayserisporlu yöneticinin kulüpte imza yetkisinin olmadığı ortaya çıkmıştı.

Onur Bulut transferinde son durumu., Kayserispor'dan Beşiktaş'a büyük tepki var.

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Samet Koç, Beşiktaş'ın kadrosuna kattığını duyurduğu sağ bek Onur Bulut'un sözleşmesine ilişkin açıklama yaptı. Koç, Kayserispor olarak Beşiktaş yönetimine tepkilerini en üst düzeyde dile getirdiklerini belirtti.

"Onur transferi konusunda rakibimiz olan kulüp maalesef bilgileri dezenformasyona uğratarak haklı çıkacağını zannediyor." diyen Koç, Onur Bulut'la sözleşmeyi dönem içi olarak 3 yıl uzattıklarını aktardı.

ARADA 2.5 MİLYON EUROLUK FARK VAR

Yapılan sözleşmenin TFF'ye tescil edildiğini vurgulayan Samet Koç, şunları kaydetti:

"Ardından BJK'den 1,25 milyon avro yazılı teklif aldık. Biz de 3,5 milyon avro + KDV olarak teklife yazılı cevap verdik. Bunu takiben de BJK, 1 milyon avro tutarında açıklaması olmayan bir havale gönderdi. Biz de sebebe dayanmayan bu ödemeyi BJK'ye iade ettik. Aynı akşam sosyal medyada futbolcunun BJK'ye imza attığı açıklandı. Ertesi gün dekonta açıklama yazılarak para bize tekrar gönderildi. BJK'ye ihtarname çekerek 3,5 milyon avro+KDV isteğimizi yeniledik. TFF'nin tescil ettiği sözleşmede futbolcunun çıkış hakkının olmadığını bildirdik. Kulübümüz ile Onur Bulut arasında çıkış hakkı konusunda düzenleme ihtiva eden bir protokolde bulunmamaktadır. Konu artık hukuki zeminde tartışılmaktadır. Deprem şu an birinci önceliğimiz. Hayat normalleşmeye başladığı anda BJK'ye gereken cevabı vereceğimizden şüpheniz olmasın."

Koç, "Depremin henüz ilk günlerinde, bize açıklaması olmayan para gönderen Beşiktaş Kulübünün değerli yöneticileri, nezaketen arayıp 'Kayseri'de deprem olmuş geçmiş olsun' demenizi beklerdik. İnsanlar sokakta yaşamlarından kaygı içinde mücadele ederken bu tavrınız yakışmadı." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, 8 Şubat'ta, Yukatel Kayserispor ile olan sözleşmesini tek taraflı fesheden 28 yaşındaki sağ bek Onur Bulut'u transfer ettiğini duyurmuştu.

Kayserispor'dan Onur Bulut açıklaması;

Beşiktaş sosyal medya hesaplarından "Futbolcumuz Onur Bulut, Vodafone Park yardım merkezine gelerek çalışmalarımıza destek oldu" şeklinde paylaşım yapmıştı.

ONUR BULUT TRANSFERİNDE SKANDAL

Beşiktaş'ın bir süre önce Kayserispor forması giyen Onur Bulut'u renklerine bağladığı açıklanmıştı. Ancak bu transferin arkasında büyük bir skandalın yaşandığı ortaya çıktı. Onur Bulut'un menajeri Kayserispor'la masaya oturup, Başkan Ali Çamlı'nın bilgisi olmadan kulüpte olan bir yöneticiye evrak imzalattı. Bu evrakla birlikte bir süre sonra sözleşme fesih işlemi yapıldı. Evrakta imzası olan Kayserisporlu yöneticinin kulüpte imza yetkisinin olmadığı ortaya çıktı.

KONU UÇK'DA

Kayserispor Kulübü deprem sebebiyle bir süre sessiz kalmayı tercih etti. Şu anda ise hukuki süreç başlatılmış durumda. Beşiktaş'ın Kayserispor'a ödediği 1 milyon avro da transferin gerçekleştiği gün direkt olarak iade edildi. Konu şu anda Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na taşındı. Kayserispor bu konunun hukuki süreç takibi için eski Fenerbahçeli yönetici avukat Şekip Mosturoğlu'nu görevlendirdi. Beşiktaşlı idareciler ise konunun kendileri lehine çözüleceğinden emin. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...