Mehmet Büyükekşi'den camiaları galeyana getirenlere uyarı: Yorumcular dikkatli olsun!

- Güncelleme:
Mehmet Büyükekşi'den camiaları galeyana getirenlere uyarı: Yorumcular dikkatli olsun!

Spor Haberleri

Ekranlarda TFF ya da hakemler için artık hiç kimse aklına geleni söyleyip kenara çekilemeyecek! “O takımı şampiyon yapacaklar” denemeyecek. Kanal kapatmaya kadar giden cezalar yolda

ÖMER FARUK ÜNAL'IN HABERİ - Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile önceki gün bir araya geldik. Başta hakem camiası olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk. Tribünleri geren, camiaları birbirine düşman eden yayınlarla ilgili harekete geçmiş. Sayın Büyükekşi’yi futbol iklimini düzeltmekte çok kararlı gördüm. 

Maç tertemiz bitiyor, hiçbir problem yok! Herkes birbirini kutluyor, tokalaşıyor! Birkaç saat sonra ekranlardan başlayan birkaç cümle ile kulüpler, taraftarlar birbirine giriyor! Sosyal medya körüklüyor! Kulüpler açıklama yapmaya mecbur kalıyor! 

RTÜK ve TFF buluşmasında bu konu masaya yatırılmış.

Bu kadar TFF Başkanı geldi, geçti. Bir tanesi RTÜK’ün kapısını çalmaya cesaret edememişti!

Belki akıl edemediler, belki netice alamadılar. Günahlarını almayalım.

Bazıları da TV kanallarını karşılarına almaktan çekinmiş olabilir.

Hele Hakem Derneğinin aklına bile gelmemiştir! 

Sayın Büyükekşi, geçen hafta Ankara’da bir dizi ziyaretler yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ve RTÜK’ü ziyareti rutin bir protokol ziyaretinin çok çok ötesinde...

RTÜK TAKİP EDECEK!

Sayın Başkan’a özellikle RTÜK’e yaptıkları ziyareti sordum;

Uygulamada radikal, futbolu, hakemleri koruyan eylemler görecek miyiz?

Çok ümitli ve emin konuştu;

“Herkes konuştuklarına dikkat edecek. RTÜK, spor programlarını takip edecek. Toplumsal barışa zarar verecek, kışkırtacak, insanları töhmet altında bırakan, suçlayıcı konuşmaların bedeli olacak.”

Ben “Para cezaları mı olacak” diyecek oldum; “Kanal kapatmaya kadar giden cezalar olacak” dedi.

Şöyle devam etti; “Adam çıkıyor diyor ki; (şu takımı şampiyon yapmayacaklar) veya tersi (şu takımı şampiyon yapacaklar) hiçbir bilgi ve veri yok. Burada TFF Başkanı olarak ben, MHK, hakemler hatta o takımların oyuncuları bile töhmet altında kalıyor.”

8 Mart’ın izlerini sildik

TFF Başkanı’nı bu defa hakemlerin arkasında ve çok kararlı gördüm. Bir önceki akşam birlikte ufak bir yemekli eğlence ile aralarında olmuş. 26 hakemin 20 takımlı ligi döndüremeyeceğini söyledim!

Şu karşılığı verdi; “Premier Lig, VAR dâhil 19 hakemle dönüyor. Bizde 14 de VAR hakemi olacak. Hiçbir hakem ile ilgili ön yargımız yok. Yeni bir sayfa, yeni bir sezon açıyoruz. Dün akşam iki saat hakemlerle birlikte vakit geçirdim. Çok şey anlattım, paylaştım. 8 Mart’ın izlerini sildik.”
Ve TFF Başkanı, benim defalarca dikkat çektiğim bir konuyu da dile getirdi; “Hakemlerin sağlık raporları büyük problemdi. Özel bir hastane ile anlaştım. Tek elden, tek hastaneden sağlık raporları TFF’nin eline gelecek. Bazı spekülasyonlar da son bulacak.”

Sayın Büyükekşi şu noktalara da dikkat çekti;

- Ali Palabıyık ile ilgili geçen hafta bir yazı yazdın. Buraya plaket vermek ve vedası için davet ettik, kabul etmedi, gelmedi.
- Hakemlerin atletik test ve performans işini yabancı bir ekibe verdik. Her şey çok şeffaf ve kayıt altında. Süre, mesafe şüpheleri olmayacak.
(Önceki gün Süper Lig hakemlerinin testinde M. Kürşad Filiz başarısız oldu. 40x75 metre koşularında müsamaha gösterilmese 7-8 hakem daha fire verebilirdi. Belçikalı kondisyoner çok kızmış)

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...