TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: 2008 ruhu döndü

- Güncelleme:
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: 2008 ruhu döndü

Spor Haberleri

Türkiye’nin 2002 ve 2008’deki başarıları tekrarlaması gerektiğini söyleyen Büyükekşi “EURO 2024’e katılmak yetmez. Finallerde başarılı olmak istiyoruz” dedi

HASAN SARIÇİÇEK'İN HABERİ - Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Letonya’dan sonra Galler’i de yenerek turnuvanın kapısını araladı. Grupta dört maçta 9 puan toplayan ay yıldızlı takım, Ermenistan ve Letonya’yı bir kere daha yenerse, Hırvatistan’a deplasmanda yenilse bile Galler karşısına büyük ihtimalle EURO 2024 biletini almış olarak çıkacak. Millî takımın aldığı sonuçlarla bütün ülkeye erken bayram sevinci yaşattığını söyleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi “Hedefimiz artık EURO 2024 değil. Oraya gittikten sonra başarılı olmak” dedi. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: 2008 ruhu döndü
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yazarımız Hasan Sarıçiçek’e millî takımın EURO 2024 için önemli bir adım attığını söyledi. Büyükekşi, Sarıçiçek’e adının yazılı olduğu 10 numaralı forma hediye etti.

KALICI BAŞARILAR ŞART

A Millî Takım’ın 2002 Dünya Kupası’nda ve 2008 Avrupa Şampiyonası’ndaki başarılarını tekrarlaması gerektiğini söyleyen Büyükekşi “Millî takımın o ruhu yeniden yakaladığını görmek çok güzel. Pes etmeyen, sonuna kadar savaşan bir takımımız var. Letonya maçında öldük öldük dirildik ama sonu güzel oldu. Galler karşısında da harika bir galibiyet aldık. Artık önümüz açık. İnşallah dört yıllık yeni bir görev süremiz olacak. Daha büyük başarılara gitmek istiyoruz. Bu maç da bunun ilk adımı. Kalıcı başarılar elde etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

STRATEJİK PLAN YAPILIYOR

TFF olarak kısa, orta ve uzun vadeli stratejik plan yapacaklarını da sözlerine ekleyen Büyükekşi, “UEFA’ya üye 55 ülkenin 52’si stratejik plan yapmış, biz yapmamışız. Şimdi yapıyoruz, inşallah kasım ya da aralık ayında bitireceğiz. Statik değil dinamik bir proje olacak. Taraftar dernekleri başkanlarını dahi toplantılara çağırdık. Yabancı kuralından tutun her türlü konuya değinecek bir planlama olacak. En önemli konulardan birisi Türk futbolunun marka değerini artırmak. Kulüp borçların sürdürülebilmesi mümkün değil” sözlerini kullandı. 

BEN İSTİKRARDAN YANAYIM

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, millî takımda teknik direktör değişikliğiyle ilgili sorulara “Riga’ya giderken iki maçın sonucuna göre karar vereceğimizi söylemiştim. İkisini de kazandık. Genel Kurul sonrası yeni yönetimle bunu ele alacağız. Ben istikrardan yanayım. Bayram sonrası kararımızı vereceğiz” dedi. 

BİR AN ÖNCE GENÇLEŞELİM

A Millî Takım’ın Avrupa’nın en genç takımı olduğunu ancak Süper Lig’de tam tersi bir durum yaşandığını belirten Mehmet Büyükekşi “Süper Lig’de genç oyuncu oynatma süresi dört dakika. Avrupa’nın en yaşlı ligi Türkiye’de, en yaşlı takımı Türkiye’de. Ama Avrupa’nın en genç milli takımı da Türkiye” dedi. 

KULÜPLER DİKKAT ETMELİ

Süper Lig kulüplerinin son üç yılda yabancı oyuncu transferine harcadığı paranın 1 milyar doların üzerinde olduğunu ifade eden TFF Başkanı “Akademilerle ilgili Avrupa’da temaslarda bulunduk. Ajax’ta yönetici “Her yıl iki oyuncuyu A takıma vermemiz lazım diyor. Bunları örnek almalıyız” dedi.

PROJE HAZIRLANIYOR

Türkiye’de altyapıların gelişmesi için Double Pass ile yapılan iş birliğine değinen Büyükekşi, yapılan sözleşmenin 1+3 yıllık olduğunu hatırlattı. “Her Süper Lig takımından 10 tane altyapı hocası ve 1 altyapı direktörü eğiteceğiz. İki üç yıl içinde Türkiye’de en az 40 akademi olacak” diye konuştu. 

KULÜPLERE ŞİFRE VERİLECEK

Transfer tescil dönemlerinde kulüplerin son gün motokuryeyle oyuncu sözleşmesi getirdiklerini ve bazı kulüplerin yetişemediğini hatırlatan Mehmet Büyükekşi, “Her kulübe şifre vereceğiz, sözleşmelerin de bu şifreyle sisteme girecekler. İsterse yurt dışında olsunlar bu işlemi kolay bitirecekler” dedi. 

DÖRT YIL SONRA TAMAM

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, dört yıllık görev süresi olacağını söylerken “Koltuk sevdamız yok. Hiçbir zamanda olmayacak. Zamanı geldiğinde bırakmasını bilirim bir daha kesinlikle aday olmayacağım. Bizden önce 15 yıldır yapılmayan birçok şeye dokunduk. TFF’yi hantallıktan kurtardık” ifadelerini kullandı.

STEFAN KUNTZ: ALMANYA'DA BİRLİKTE OLACAĞIZ

EURO 2024 grup elemelerinde üç galibiyet, bir yenilgiyle grupta lider durumda olan Türkiye, liderlik koltuğuna kurulurken, tartışılan isim Stefan Kuntz, “Eylülde sizi takımın başında görecek miyiz?” sorusuna “Bu ne biçim soru. Takım olarak başarılıyız ve sözleşmem sürüyor. Almanya’da hep beraber olacağız” dedi.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...