Milli atlet Yasmani Copello Escobar 19. Dünya Şampiyonası'nda final koşacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli atlet Yasmani Copello Escobar 19. Dünya Şampiyonası'nda final koşacak

SPOR Haberleri

Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ikinci gününde 400 metre engel branşında piste iki milli sporcu çıktı. İsmail Nezir yarışmayı 49.42'lık derecesi ile serisini altıncı bitirdi ve elendi. Yasmani Copello Escobar ise 48.92'lik bir derece koşarak serisini beşinci bitirdi ve yarın koşulacak olan yarı finale yükseldi.

Milli sprinter Yasmani Copello Escobar, Macaristan'da düzenlenen 19. Dünya Şampiyonası'nda 400 metre engellide yarı finale kaldı. Escobar'ın yarı final müsabakası yarın saat 19.35'de koşulacak.

Copello Escobar finale yükselmesine ilişkin, "Sıcaklar olmasa daha iyi derece elde edebilirdim. İnşallah ilk hedefim finale yükselmek." dedi.

SICAK HAVA ENERJİSİNİ BİTİRDİ

Küba asıllı sprinter sıcak havanın koşarken kendisi etkilediğini ifade ederek "Sıcaktan dolayı enerjim bitti. Sıcağın da etkisiyle bugün biraz kötüydüm. Bu akşam güzel dinleneceğim. Yarına daha hazır olacağım." ifadesini kullandı.

Yasmani Copello, yarınki yarı final koşusunu "final" gibi gördüğünü vurgulayarak, "Sıcaklar olmasa daha iyi derece elde edebilirdim. Bundan sonra bana göre iki final koşacağım. İnşallah ilk hedefim yarın finale yükselmek. Bunu başarabileceğime inanıyorum. Dünya şampiyonasında final koşmak ve başarılı olmak istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

OLİMPİYAT VE DÜNYA ŞAMPİYONASI MADALYASI VAR

Milli atlet, 2016'da Brezilya'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda 400 metre engellide bronz madalya kazanırken, 2017'de İngiltere'de yapılan dünya şampiyonasında da gümüş madalya elde etti.

Yasmani Copello'nun Avrupa Şampiyonası'nda ise bir altın, bir gümüş ve bir de bronz madalyası bulunuyor.

https://twitter.com/trtsporyildiz/status/1693203721956835503

MERYEM BEKMEZ RAHATSIZLANDI

Sabah seansında başlayan 20KM yürüyüş müsabakasında yarışan Meryem Bekmez yarışın 16.KM sinde rahatsızlanarak yarışı bıraktı.

Yüksek atlamada Alperen Acet 1.22'yi geçtikten sonra 1.25'i üç hakkında da atlayamayarak elendi.

110 metre engelde yarışan Mikdat Sevler da 13.92 koşarken, serisinde sonuncu oldu ve şampiyonayı tamamladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...