Okan Buruk: Mertens'in golünü dün antrenmanda çalıştık, ödül alabilir bu gol!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Okan Buruk: Mertens'in golünü dün antrenmanda çalıştık, ödül alabilir bu gol!

SPOR Haberleri

Dries Mertens'in Galatasaray - Zalgiris maçında attığı nefis gol sosyal medyayı salladığı gibi kulüp tarihine de geçti. Teknik direktör Okan Buruk jeneriklik gol için "Muhteşem gol attı Mertens. Havadan gitti ve direkt havadan ağlarla buluştu. Dün antrenmanda çalıştık. Mertens, Sergio'ya atmıştı. Ödül alabilir bu gol!" dedi.

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında Litvanya'nın Zalgiris Vilnius takımını 1-0 mağlup etti. İlk maçta rakibiyle deplasmanda 2-2 berabere kalan Galatasaray'a galibiyeti getiren golü ilk yarıda Dries Mertens attı.

Belçika yıldızın köşe vuruşundan gelen topa gelişine vuruşuyla jeneriklik bir gol izleyen Rams Park tribünleri, sezonun ilk resmi maçında ful çekti. Sarı-Kırmızılılar bir üst turda Slovenya'nın NK Olimpija Ljubljana takımıyla eşleşti.

"ANTRENMANDA ÇALIŞMIŞTIK"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maçtan sonra şunları söyledi:

Muhteşem gol attı Mertens. Havadan gitti ve direkt havadan ağlarla buluştu. Dün antrenmanda çalıştık. Mertens, Sergio'ya atmıştı. Ödül alabilir bu gol!" 

"Bol pozisyon deyince ikinci golü bir türlü atamadık. Atamayınca rakip de dizilişini bozmadı. Rakibin bekleyeceğini düşünüyorduk ama ilk maça göre 10 kişi beklediler. İlk maç en azından 1 kişi ileride bekliyordu. 24 hafta oynamışlar, fiziksel olarak bizden daha iyiler. Bizden kendi becerilerimizden daha az iş yapınca zor oldu. Kenardan toplar getirdik. İkinci golü bulup maçı bitirmemiz lazım. Rakibimize 2 tehlikeli pozisyon verdik, korkuttu.

Okan Buruk: Mertens'in golünü dün antrenmanda çalıştık, ödül alabilir bu gol!

36 yaşındaki Mertens, Gheorghe Hagi'ye ait olan Galatasaray formasıyla Avrupa kupalarında gol atan en yaşlı oyuncu ünvanını da eline geçirmiş oldu.

"TAM TAKIM DEĞİLİZ"

"Tam takım değiliz. Turu geçmek önemliydi. Bazı oyuncular geç katıldı. Az süre geçirmiş oyuncular var. Bu turu geçmek önemliydi. Hedefimiz bir sonraki tur. Daha hazır olacağız, daha çok oynayacağız. Torreira tam idmanlara başlıyor yarın. Icardi ve Zaha bizle beraber olacak. Zaniolo sakatlığından dolayı yoktu. Daha güçlü bir kadro olacağız. Bu da oyuna yansıyacak."

KEREM DEMİRBAY LİSTEYE YAZILACAK

"Kerem Demirbay bir sonraki turda bizle olacak. Çeşitli bölgelere net katkı sağlayacak oyuncu olursa olacak. Şu an hedefimiz bir sonraki tura bu kadroyla girmek... Morutan olumlu işler yaptı. Ona forma şansları veriyoruz. Bugün ilk girdiği bölümde daha iyiydi, sonra bir iki top kaybı yaptı ama genel olarak iyiydi. Onla ilgili kararımızı vereceğiz. İleriye dönük bir karar olacak."

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1686852050242486272

"2. golü bir türlü atamadık. Rakibin bekleyeceğini düşünüyorduk ama bugün 10 kişi beklediler. Fiziksel olarak bize göre daha hazır bir takım. İyi kapattılar. İlk yarıda çok az ürettik. İkinci yarı daha çok ürettik. İkinci golü bulup maçı bitirmemiz gerekiyordu. Rakibimize de 2 tane önemli pozisyon verdik. Kayıpsız geçmek önemli. Tam takım değiliz. Bu süreçte turu geçmek önemliydi. Hedefimiz bir sonraki tur. Daha hazır olacağız. Torreira antrenmanlara başlayacak. Icardi döndü, Zaha bizimle beraber olacak. Özellikle Torreira gibi bir oyuncu daha çok toplayan bir oyuncu. Rashica'nın da şartlar uygun olursa kadromuzda olmasını istiyoruz."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...