Sarı kanarya kritik Hatay deplasmanından neşeli döndü! Fener’den "Hatay"a yer yok

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sarı kanarya kritik Hatay deplasmanından neşeli döndü! Fener’den "Hatay"a yer yok

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kupadan elenen Fenerbahçe, kritik Hatay deplasmanından neşeli döndü. Sarı kanarya, Osayi-Samuel ve Cengiz Ünder'in golleriyle Hatayspor'u 2-0 yendi.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Kupadan elenen ve moralsiz olan İsmail Kartal’ın takımı Osayi-Samuel’in golüyle öne geçti. Cengiz Ünder galibiyeti perçinledi. Maç fazlasıyla liderlik koltuğuna kurulan F.Bahçe rakibi G.Saray’ın derbide puan kaybını bekliyor.

HIZLICA 90 DAKİKA

  • F.Bahçe’de on birde oynayan Mert Hakan Yandaş orta sahaya büyük bir direnç attı.
  • Hatayspor’da Kerim Alıcı savunmada bir hayli aksadı. Goller onun bölgesinden geldi.
  • Maçta Karaoğlan’ı zorlayacak bir pozisyon yaşanmadı. Skora etki eden bir hatası olmadı.
  • Cengiz Ünder, Semih Şentürk’ten (2007/08) bu yana Fenerbahçe formasıyla bir Süper Lig sezonunda deplasmanda yedi gole ulaşan ilk Türk oyuncu oldu.

Sarı kanarya kritik Hatay deplasmanından neşeli döndü! Fener’den "Hatay"a yer yok - 1. Resim

RAHAT GALİBİYET

Süper Lig’de oynadığı son karşılaşmalarda bir hayli zorlanan ve uzun süre zirvede götürdüğü ligde liderlik koltuğunu Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, Mersin’de oynadığı Hatayspor karşılaşmasında üç puanı nispeten rahat bir oyunla aldı: 2-0. Kupadan efsane ismi Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Ankaragücü tarafından elenen sarı lacivertli takıma bir başka efsanesi Volkan Demirel karşısında üç puanı Osayi ve Cengiz getirdi.

SOLUNU ÇALIŞTIRDI

Karşılaşmada gol perdesi maçın 25. dakikasında açılırken, Dzeko’nun soldan ceza sahasına attığı pası iyi değerlendiren Osayi Samuel takımını öne geçirdi. İkinci golü de sol kanattan bulan İsmail Kartal’ın takımında 40’ta Tadic bu bölgeden ortaladı, topu gelişine bir vuruşla geldiği yöne doğru gönderen Cengiz takımını rahatlattı: 2-0. İkinci yarıya İsveçli golcü Strandberg ile başlayan Hatayspor ise hücumda etkili olamadı.

Sarı kanarya kritik Hatay deplasmanından neşeli döndü! Fener’den "Hatay"a yer yok - 1. Resim

GÖZÜ DERBİDE

Fenerbahçe’de dört aylık sakatlık sürecinin ardından sahalara dönen Becao’nun yeni transfer Çağlar ile ilk defa birlikte oynamasına rağmen sergilediği uyum dikkat çekerken, bir türlü bekleneni veremeyen Krunic’ten formayı alan Mert Hakan da günün dikkat çeken bir diğer ismi oldu. Sarı lacivertli takım maçın son bölümünü rölanti bir oyunla geçerken, maç fazlasıyla da olsa liderliğe oturdu ve derbiyi beklemeye geçti.

CENGİZ ÜNDER GOLÜNDEN SONRA TARAFTARA TAVIR GÖSTERDİ

Yıldız oyuncu Ankara’da ıslıklanmıştı. Dün attığı golden sonra sitemliydi.

OYUNDAN ALINMIŞTI

Kupadaki A.Gücü maçına on birde başlayan Cengiz Ünder üzücü dakikalar yaşamıştı. Yıldız futbolcu sarı lacivertliler elenirken oyundan alınmış bu sırada tribünde bulunan taraftarlarınca ıslıklanmıştı. Dün Hatayspor karşısında çok şık bir vuruşla takımının ikinci golünü atan Cengiz’in sevinmemesi dikkati çekti. Tribünlere doğru giden futbolcu taraftarlara kulağını işaret ederek sessiz bir tepki gösterdi.

Sarı kanarya kritik Hatay deplasmanından neşeli döndü! Fener’den "Hatay"a yer yok - 2. Resim

REKORU KIRACAĞIM

Formasında bulunan F.Bahçe armasını gösteren Cengiz âdeta, ‘Bu arma için buradayım’ demeye getirirken maçın ardından, “Mental olarak düşmemeye çalışıyorum. Dışarıya kulağımı kapatıyorum, işimi yapıyorum. Kariyer rekorumu rahat geçeceğimi düşünüyorum. Sakatlık dönüşü zor olsa da şimdiden dokuz golüm oldu” dedi. Cengiz Ünder, 2021-2022 sezonunda Marsilya’da 13 gol atmıştı.

İSMAİL KARTAL: REAKSİYON VERDİK

Hatay maçının ardından mutlu olan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “(Kupadan elenme sonrası) Bir reaksiyon gerekiyordu. Yüksek beklentim olan oyuncularım sahada karşılığını verdi. Fred’in coşkusu enerjisi, Becao’nun 4 ay sonra dönmesi ve iyi oyun çıkarması... Bütün takım buraya inanarak geldi. Maçı kazanmak istiyorduk. Taraftarı üç puan ile mutlu ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Sarı kanarya kritik Hatay deplasmanından neşeli döndü! Fener’den "Hatay"a yer yok - 3. Resim

OSAYİ-SAMUEL: KONFERANS'I DA İSTİYORUZ

Fenerbahçe’de gol perdesini açan Osayi-Samuel, “Önemli bir maçtı. Son maçtan sonra güçlü bir reaksiyon vermemiz gerekiyordu. Fark oluşturmam gerekiyordu. Konferans Ligi’ni de kazanmak istiyoruz” sözlerini kullandı.

Sarı kanarya kritik Hatay deplasmanından neşeli döndü! Fener’den "Hatay"a yer yok - 4. Resim

YANDAŞ: KIRILGAN DEĞİLİZ

F.Bahçeli Mert Hakan Yandaş, “Kaldı 10 hafta ve 10 final maçı. Camiamız yanımızda olsun. Olursa olacak. Olmazsa da faturayı istedikleri gibi keserler. Takımda büyük oyuncular var. Önceki yıllardaki gibi kırılma olmuyor” dedi.

PENDİK MAÇINDA YOK İSMAİL YÜKSEK CEZALI

∂ Fenerbahçe’nin ön liberosu İsmail Yüksek, gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü. Millî oyuncu, takımının Pendikspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. İsmail bir sonraki Trabzonspor maçında sahada olacak.

BAKİ'DEN ÖZBEK'E SERT SÖZLER ÖLEN ÜZERİNDEN SİYASET!

∂ F.Bahçe Basın Sözcüsü Selahattin Baki maçın ardından, “Rakibimizin başkanı, bizim başkanımız Ali Koç’un vefat etmiş aile ferdi üzerinden bile siyaset yapacak kadar alçalmıştır. Başkanımız önümüzdeki açıklama yapacak” dedi.

BECAO TEDİRGİN ETTİ SADECE YORULDUM

∂ Uzun süreli sakatlıktan sonra ilk maçını oynayan Becao oyundan çıkınca taraftarı tedirgin etti. Futbolcu, “Sakatlanmadım. Yorulduğumdan dolayı oyundan çıktım. Biraz da tedbirli olmak istedim” açıklaması yaptı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...