Son dakika: Yeni Malatyaspor Lig'den resmen çekildi! Kulüp Başkanı Ahmet Yaman: Biz artık yokuz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Yeni Malatyaspor Lig'den resmen çekildi! Kulüp Başkanı Ahmet Yaman: Biz artık yokuz

SPOR Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli depremin etkilediği illerden biri de Malatya oldu. Kentte çok sayıda bina yıkılırken kentin takımı Yeni Malatyaspor'dan da flaş bir karar geldi. Kulüp Başkanı Ahmet Yaman, "Lig'den çekilme kararımızı TFF'ye bildirdik" dedi. Daha önce Hatayspor, deprem nedeniyle Süper Lig'den çekildiğini duyurmuştu.

Asrın felaketi şeklinde nitelendiren deprem 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşandı. 2 şiddetli depremin ardından toplam 10 il toz dumana karıştı. Büyük yıkımların olduğu kentlerde, binlerce vatandaş enkaz altında can verdi. Deprem felaketi sporu da vurdu. Depremden ağır etkilenen kentlerin takımları bir bir bulundukları Lig'den çekilmeye başladı. 

YENİ MALATYASPOR'DAN ÇEKİLME KARARI

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Ahmet Yaman, yaşanan deprem felaketinde kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın vefatının ardından ligden çekilme kararı aldırdıklarını federasyona ilettiklerini belirtti.

"BİZ ARTIK LİD'DE YOKUZ" 

Ahmet Yaman, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin başı sağ olsun. Bulunduğumuz durum içler acısı. Birçok ekip müdahaleye devam ediyor. Enkaz altındakileri kurtarmanın mücadelesindeyiz. Yardımlar ulaştı. İhtiyaç sahiplerine gönderiyoruz. Yiyecek-içecek sıkıntımız yok ama çadır ve konteyner ihtiyacımız var. 5 gündür kulübe gitmemiştim. Şu an kulüpten dönüyorum. Kulübümüz de içler acısı. Ligden çekildiğimizi federasyona bildirdik. Futbol oynama gibi bir şansımız yok. Oyuncularımızdan biri vefat etti. Biz artık ligde yokuz."

Son dakika: Yeni Malatyaspor Lig'den resmen çekildi! Kulüp Başkanı Ahmet Yaman: Biz artık yokuz
Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman

HATAYSPOR DA ÇEKİLMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, depremi en yakından yaşayan Hatayspor'un Süper Lig'den çekildiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...