Süper Lig'de yabancı futbolcu sayısı kaç olacak? TFF yabancı kuralı için kararını verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Süper Lig'de yabancı futbolcu sayısı kaç olacak? TFF yabancı kuralı için kararını verdi

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği yeni sezonda uygulanacak yabancı kuralı ilgili toplantısını tamamladı. TFF'den alınan karara ilişkin resmi açıklama yarın yapılacak. Edinilen bilgiye göre; mevcut 14 yabancı (8+3) sisteminin 1 sezon daha devam etmesine karar verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı, yeni sezon yabancı kuralı için kritik toplantıda bir araya geldi. Görüşmenin ardından mevcut kuralın bir yıl daha devam etmesine karar verildi.

Sabah Spor yazarı Fatih Doğan'ın haberine göre; Mevcut 14 yabancı kuralının (8+3) 1 yıl daha sürmesi ortak fikrine varıldı.

BÜYÜKEKŞİ KARARI DEĞİŞTİRMEDİ

TFF'nin hazırlayıp daha önce kulüplerle paylaştığı 5 yıllık yeni sınırlama, teşvik ve düzenleme planının TFF seçimi sonrası daha ayrıntılı değerlendirilmesi kararı çıktı.

Yabancı kuralı için alınan 1 yıllık uzatma kararı pazartesi veya salı günü resmi olarak duyurulacak. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin görev süresi haziranda sona erecek. Büyükekşi kalan kısa sürede radikal bir değişikliğe imza atmak istemedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...