UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Villarreal

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Villarreal

SPOR Haberleri  / İHA/AA

UEFA Avrupa Ligi final maçında Villarreal, 120 dakikası 1-1 sona eren maçta penaltı atışlarıyla Manchester United'ı 11-10 yenerek ilk kez kupanın sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi final karşılaşması nefesleri kesti. Avrupa'nın iki numaralı organizasyonunun finalinde İspanyol ekibi Villarreal ile İngiliz devi Manchester United, Polonya'da karşı karşıya geldi.

Energa Gdansk Stadı'nda oynanan karşılaşmada İspanyol ekibi 29. dakikada Moreno'nun golüyle 1-0 öne geçti. İngiliz devi Manchester United ise 55. dakikada Cavani ile eşitliği yakaladı. 90 dakika 1-1'lik skorla sona ererken, uzatma dakikalarında da eşitlik değişmedi.

SONUCU PENALTILAR BELİRLEDİ

Seri penaltı atışlarına geçilen karşılaşmada, 12. penaltı atışında Manchester United kalecisi De Gea'nın şutunu kaleci Rui kurtarınca Villarreal kupayı müzesine götürdü.

TÜRK TAKIMLARINA KÖTÜ HABER

İspanyol ekibi Villarreal'in kupayı kazanması Türk takımlarını üzdü. Süper Lig şampiyonu Beşiktaş, Villarreal'in kazanmasıyla Şampiyonlar Ligi kura çekimine dördündü torbadan katılacak. Galatasaray ise Devler Ligi'ne katılabilmek için 3 ön eleme maçı oynayacak.

EMERY TARİHE GEÇTİ

Sevilla ile 3 kez üst üste UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldıran İspanyol teknik direktör Unai Emery, aynı başarıyı Villarreal ile tekrarlayarak turnuvada en çok şampiyonluk kazanan teknik direktör unvanını elde etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Villarreal

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...