Yılport Samsunspor'dan sonra Yılyak Samsunspor Basketbol'da Süper Lig'e yükselmeyi başardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yılport Samsunspor'dan sonra Yılyak Samsunspor Basketbol'da Süper Lig'e yükselmeyi başardı

SPOR Haberleri

Futbolda Yılport Samsunspor'un Süper Lig'e yükselmesinin ardından basketbolda da Yılyak Samsunspor Basketbol takımı Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi. Samsun şehrinin iki takımı aynı yaz taraftarlarına benzer duyguları yaşattı.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi play-off final üçüncü maçında deplasmanda Semt77 Yalovaspor'a konuk olan Yılyak Samsunspor Basketbol, rakibini 65-58 yendi.

Bu sonuçla seriyi 3-0'a getiren Yılyak Samsunspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi.

Salon: Yalova 90. Yıl

Hakemler: Mehmet Şahin, Turgut Işık, Uğur Özen

Semt77 Yalovaspor: Ledo 7, McNeace 5, İsmail Kerem Gülmez, Orhan Aydın Haciyeva, Kadir Bayram 19, Deniz Can Çevik 14, Ercan Bayrak, Melih Kapucu 2, Tunahan Dikmen 8, Sercan Topcu 3, Barış Çağan Özkan

Yılyak Samsunspor Basketbol: Doğukan Şanlı 2, Watkins 23, Eray Aydoğan, Gueye 10, Muhammet Engin Kalkan 7, Mert Ali Sert, Uğur Can Aksoy, Alihan Deniz Genç 4, Ege Yaşar, Göktuğ Baş 19

1. Periyot: 20-11

Devre: 33-24

3. Periyot: 45-50

https://twitter.com/SSBasketbol/status/1671937487344631808  

YÜKSEL YILDIRIM: 100. YILA DAMGA VURDUK

Futbol kulübünün Süper Lig'e yükseldiği sene basketbol takımının da Süper Lig'e yükselmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım yaptığı açıklamada, "1 değil 2 şampiyonluk. 100. yılda Samsunspor konuşarak değil icraat ederek 100. yıla damgasını vurdu! Bu şehrin çocukları hem sahada hem parkede çifte kupa ile unutamayacakları bir sezon yaşadılar. İyi ki varsınız. Artık şehr-i Samsun'da çocukların yüzü hep gülüyor" dedi.

Böylece Samsunspor'un hem futbol hem de basketbol takımları yeni sezonda şehrini Türkiye'nin en büyük liglerde temsil etme fırsatı yakaladılar.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...