6 saate kadar kesintisiz giden elektrikli otomobil Türkiye'de: Sıfır araç 65 bin TL! Yanlış okumadınız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6 saate kadar kesintisiz giden elektrikli otomobil Türkiye'de: Sıfır araç 65 bin TL! Yanlış okumadınız

T-Otomobil Haberleri

“Ayağımı yerden kessin, bütçe dostu olsun yeter” düşüncesi ile uygun fiyatlı araç isteyenlere müjdeli haber geldi. Piyasanın en ucuz elektrikli otomobili, Türkiye’de satışa çıktı. İşte ayrıntılar…

Başta pandemi temelli çip krizi olmak üzere yedek parça maliyetinin artması, kur farkının oluşması, ülke yönetimlerinin benzinli ve dizel araçların üretimlerine yönelik kısıtlama kararları almış olmaları gibi pek çok farklı faktörden etkilenen otomotiv sektörü, son dönemlerde zor zamanlar geçiriyor. Artan sıfır kilometre araç fiyatlarına bağlı olarak fahiş seviyelere ulaşan ikinci el otomobiller, piyasada nerede ise sinek uçmamasına sebep oldu. Bu durum sektör çalışanlarının yanında ülke ekonomisini de doğrudan etkilerken vatandaşların araç sahibi olma hayallerinin de suya düşmesine yol açtı.

6 saate kadar kesintisiz giden elektrikli otomobil Türkiye'de: Sıfır araç 65 bin TL! Yanlış okumadınız

Otomobil fiyatlarının düşüp düşmeyeceğine yönelik çeşitli iddialar ortaya atılsa da şimdiye kadar tüketicileri tam anlamı ile tatmin eden bir indirim haberine rastlanmadı. Aksine her ayın başında otomobillere yeni zamların ekleniyor olması, araç sahibi olma düşüncesinde olan tüketicileri dahi sektörden uzaklaştırdı. Tam da bu noktada gözü çok yükseklerde olmayan, “ayağımı yerden kessin yeter” düşüncesinde olan tüketiciler için piyasanın en ucuz otomobili duyuruldu. Elektrikli otomobilin özellikleri ve satış fiyatı şaşkınlığa neden oldu.

65 BİN TL’DEN GİRİŞ YAPTI

Türkiye pazarına 65 bin TL’lik satış fiyatı ile giriş yapan E- CAR K3- KLS, herkesi şaşkına çevirdi. Satış noktalarına bağlı olarak fiyatı değişiklik gösterse de ortalama olarak 65 bin TL’lik bir satış fiyatına sahip olan elektrikli otomobil, birçok kişinin dikkatini çekti. Aracın kısa süreliğine bu fiyattan satışa sunulacağı, ilerleyen günlerde fiyatın değişiklik göstereceği tahmin ediliyor.

E- CAR K3- KLS ÖZELLİKLERİ

2100 W motor gücüne sahip olan elektrikli otomobil, tam şarj durumunda 5- 6 saate kadar aktif olarak kullanılabiliyor. Azami hız seviyesi 35 km olarak açıklanan aracın menzili 40 – 50 km olarak bildirildi. Modern tasarımı ile dikkat çeken yeni elektrikli otomobilin çok yakın zaman içerisinde yollara çıkacağı biliniyorken aracın özellikle şehir içi trafiğinde tam bir kurtarıcı görevi göreceği tahmin ediliyor. 

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...