Bakan Kacır'dan Togg duyurusu! Sedan modeli 2024 sonunda tanıtılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Kacır'dan Togg duyurusu! Sedan modeli 2024 sonunda tanıtılacak

T-Otomobil Haberleri  / Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi

Togg sedan modeli önümüzdeki yıl kamuoyuna tanıtılacak. Duyuru, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan geldi. Bakan Kacır, sedan modeline ilişkin bilgi verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Haber Global'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kacır, Togg'un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını, 2025'te de üretilmeye başlanacağını bildirdi.

Togg'un milletin ortak kazanımı olduğunu ifade eden Kacır, şu an ülke genelinde 15 binden fazla Togg'un yollarda olduğunu söyledi. Kacır, yollardaki Togg sayısının her geçen gün arttığını kaydederek, gelecek yıl bu yılın 3 misline yakın bir üretim gerçekleşeceğini anlattı.

Bu yıl sonuna kadar 20 bin aracın sahiplerine teslim edileceğini belirten Kacır, "Togg, 2024 sonunda sedan modelini kamuoyuna tanıtacak. 2025 itibarıyla Togg araçları Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanacak. Yine 2025'te bu defa sedan araçlar üretilmeye başlanacak." ifadesini kullandı.

TURBO TOGG GELİYOR 

Öte yandan, Togg'un mevcut bataryasının geliştirildiği ortaya çıktı. Bataryalar, Farasis firmasının, "800VTC" (Turbo Charge) adını verdiği 800V elektrik mimari teknolojisiyle geliştirildi. Böylece, yerli otomobil 10 dakikalık şarjla 400 kilometre menzil kat edebilecek ve daha hızlı gidebilecek.

IAA Mobility fuarında Togg'da kullanılan bataryayı sergileyen Farasis şirketi, Türkiye'deki pil fabrikasında yeni nesil bataryayı (NCM) üreteceğini açıkladı. 

"SPS" olarak adlandırılan yeni tasarımdaki paketinde enerji yoğunluğunu 220 Wh/kg değerin üstüne çıkarmayı başardı.

Ayrıca Togg, SUV modeli olan T10X'ten sonraki yeni modellerinde bu bataryaları değerlendirecek.

ARTIK TAM 15 BİN TOGG T10X YOLLARDA 

Bu arada, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) tarafından X'te (Twitter) paylaşılan yeni bir gönderiye göre, 12 Aralık 2023 itibarıyla tam 15 bin adet T10X modeli yollara çıktı.

Togg, 15 binden fazla T10X'in sahipleriyle buluştuğunu, 32 servis noktasının müşterilerin hizmetinde olduğunu açıkladı.

Firma, 81 ilde 444 DC ve 105 AC Trugo şarj istasyonu ile hızlı ve kesintisiz şarj hizmeti sunulduğunu hatırlattı.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...