BMW 5 serisi yeni yüzü ile yollarda!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BMW 5 serisi yeni yüzü ile yollarda!

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yeni BMW 5 serisi hibrit destekli 2.0 dizel motoru ve üstün teknolojik özellikleriyle sınıfındaki rakiplerinden ayrışıyor. Motor ve rüzgâr sesinin yalıtım mühendisliği ile neredeyse sıfıra indirildiği yeni model, konforlu bir sürüşe imkân tanıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ

BMW’nin amiral gemisi 5 serisi tamamen yenilendi. G60 kasa koduyla üretilen 8’inci nesil 5 serisi ilk olarak 520d xDrive versiyonuyla pazara sunuldu. Okuyucularımız için sınıfında efsane olmuş bu modeli deneyimledik. Öncelikle otomobil, ağabeyi 7 serisi ile birçok yönden benzerlik gösteriyor. Yeni modelin ön tasarımı, markanın imzası niteliğindeki BMW böbrek ızgaralarının modern yorumu ve tipik dört bölümden oluşan farlarıyla dikkat çekiyor. Otomobildeki LED farlar, yarı otonom sürüşe imkân tanıyan Sürüş Asistanı Professional ve 360 derece görüş sağlayan Park Asistanı Plus donanımları standart olarak sunuluyor. Yeni 5 serisinin arka bölümü ise L formundaki krom çıtalarla bezenmiş ve yere paralel olarak konumlandırılmış stop lambalarıyla değişime devam ediyor. Kısacası 5 serisi dışarıdan hem oturaklı hem de teknolojik bir otomobil olarak görülüyor.

EĞLENCELİ ÖN KOKPİT

Yeni 5 serisinin iç tasarımı ise selefine göre boyut atlamış. Model geçişlerinde görmeye alışık olduğumuz ufak revizyonlar yerine içeride bambaşka bir kokpit ile karşılaşıyorsunuz. Özellikle BMW Interaction Bar, araç içi kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Ambiyans aydınlatma ile birleşen bu inovasyon, yolculukları daha keyifli hâle getiriyor ve araç zengin donanımıyla öne çıkıyor. BMW Head-Up display, panoramik cam tavan, 4 bölge otomatik klima, kablosuz şarj, kristal iç tasarım ögeleri, park asistanı plus, sürüş asistanı professional, BMW Natural Interaction ve Arka cam perdeleri gibi özellikler standart olarak sunuluyor. Bu donanımlar aracın konfor ve kullanılabilirliğini artırıyor.

BMW 5 serisi yeni yüzü ile yollarda! - 1. Resim

PREMIUM DOKUNUŞLAR

Ayrıca, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, Bowers&Wilkins surround ses sistemi gibi ekstralar da mevcut. Otomobilin yeniden tasarlanan direksiyonu düz alt kısmı ve üç kollu yapısıyla öne çıkıyor. Direksiyon üzerinde yer alan düğmeler sayesinde bilgi ekranı ve multimedya ayarları kolaylıkla yönetilebiliyor. Konsolun ortasında yer alan yeni vites seçici paneli ambiyans aydınlatması sayesinde araç içindeki premium havayı destekliyor.

BMW 5 serisi yeni yüzü ile yollarda! - 2. Resim

6 LİTRELİK MUAZZAM TÜKETİM

BMW 520d xDrive’de görev yapan 4 silindirli, 2.0 litrelik, 197 HP güç ve 400 Nm tork üreten dizel motor; 11 HP güç ve 25 Nm tork üreten 48 V elektrik altyapılı hafif hibrit (mild hybrid) teknolojisi ile destekleniyor. Hafif hibrit teknolojisi, otomobili elektrikle yürütmek için değil, kalkış anında içten yanmalı motoru destek olmak, ani güç ihtiyaçlarında turbo boşluğunu azaltmak ve sürüş esnasında motoru tamamen kapatarak, yakıt tüketiminin düşürülmesini sağlıyor. Bir dizel motor için çok sessiz ve sarsıntısız çalışan motor, yeni 8 ileri oranlı Steptronic Sport şanzmanla kombine edilmiş. Bu şanzıman 1830 kg’lık otomobile 7,3 sn’lik 0-100 km/h hızlanma süresi ve 228 km/h’lik maksimum hız sağlıyor. Yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 6 litre…

DİZEL OLDUĞUNU ANLAMAK ÇOK ZOR

G30 5 Serisi’ne göre daha iyi tutunma dinamiklerine sahip G60 5 Serisi, sürüş konforu ve akustik konfor olarak da önceki nesilden daha ileride. Bu otomobille giderken dizel motor sesi neredeyse hiç duyulmadığı gibi, rüzgâr gürültüsü de çok iyi yalıtılmış. Tam anlamıyla bir otoyol otomobili olan yeni 5 serisi sedan, hızı sürücüsüne ve yolculara hissettirmiyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...