Çin otomotiv devi SAIC, Türkiye'de yatırım planlıyor: Avrupa’da hızlı büyüyen MG fabrika için araştırma yapıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çin otomotiv devi SAIC, Türkiye'de yatırım planlıyor: Avrupa’da hızlı büyüyen MG fabrika için araştırma yapıyor

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Doğan Trend Otomotiv’in CEO’su Kağan Dağtekin: Türkiye olarak yaklaşık 15 bin adet araç satışıyla, Avrupa ülkeleri arasında 5’inci sıraya yükseldik. Otomotiv üretim merkezine dönüşmek isteyen Avrupa ülkeleriyle rekabet hâlindeyiz. SAIC Türkiye’de incelemelere başladı…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Köklü İngiliz otomobil markası MG’nin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Doğan Trend Otomotiv’in CEO’su Kağan Dağtekin, sektöre özel önemli açıklamalarda bulundu. Otomotiv devi SAIC ile iş birlikteliklerinin 4. yılına girdiğini belirten Dağtekin “MG’nin üreticisi SAIC Grubu, Volkswagen ve General Motors ortaklıkları ile beraber Çin’in en büyük otomotiv üreticisi. Geçen yıl 5,3 milyon satışla Çin’in en büyük üreticisi oldu. 1,2 milyon adetle de Çin dışında satış hacmi en büyük olan otomotiv grubu” dedi. 

TÜRKİYE MARKAJDA 

Avrupa’da artan MG satışından dolayı SAIC’e Türkiye’de yatırım konusunda telkinlerde bulunduklarını dile getiren Kağan Dağtekin “Çünkü Türkiye, Avrupa’nın en önemli üretim kapasitesine sahip ülkelerinden biri. Türkiye sadece Çinlilerin değil tüm otomotivcilerin önemli paydaşı olacak . Öte yandan Çinlilerin de yatırım konusunda Türkiye’ye zaten ilgileri var. Bu konuda tek başımıza değiliz. Almanya, Fransa ve Doğu Avrupa’dan da çok agresif şekilde otomotiv üretim merkezine dönüşmek isteyenler var. Burada çok duygusal olmayacağız. Sonuna kadar uğraşacağız. İki hafta önce SAIC firmasının üst düzey delegasyon heyeti Türkiye’deydi. Heyet ile Sanayi Bakanı’mızı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisini ziyaret ettik. Bu konuda TAYSAD Başkanı’mız Albert Bey özel ihtimam gösterdi. Bursa bölgesinde farklı fabrika ve yan sanayi tesislerini gezdirdik” ifadelerini kullandı. 

ER YA DA GEÇ TESİS KURULACAK 

Dağtekin açıklamasında ayrıca Türkiye’nin kapasitelerini sunumlardan değil, bilfiil kendi ziyaretlerinde gördüklerini belirterek “Etkilendiklerini biliyoruz ama süreç devam ediyor ve biz vazgeçmeyeceğiz. Yani yarın Avrupa’da bir tesis açıklar, neticede birçok markanın birden fazla tesisi var. Türkiye’de de var, Avrupa’da da var. Biz bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz ve ben er ya da geç SAIC markasının Türkiye’de bir tesisini kuracağımıza inanıyorum. Çünkü Türkiye’ye inanıyoruz” şeklinde konuştu.

ELEKTRİKLİ SATIŞI YASAKLANMADI!

Elektrikli araçların ithaline ilişkin yayınlanan tebliğ hakkında konuşan Kağan Dağtekin “Devlet araç satışını yasaklamadı ama insanlar, ‘biz elektrikli araba alırsak ne yaparız’ diye endişeleniyor. Altını çizerek ifade etmem gerekir ki; satış yasaklanmadı. Önümüzdeki 6 ay yetecek kadar aracımız var ve tedbirliyiz. Ayrıca tebliğde yer alan ‘EV ile ilgili personel eğitimi, çağrı merkezi operasyonları, yol yardım araçlarımız ve batarya takip sistemi’ gibi maddelerle ilgili her şeyimiz hazır. 7 bölgede 20 servis kurulumuyla ilgili de sadece teknik detaylar kaldı” dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...