Elektrik sayaçlarında yeni dönem! 81 ilde geçerli, tek tek sökülecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Elektrik sayaçlarında yeni dönem! 81 ilde geçerli, tek tek sökülecek

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

2024 yılı itibariyle dünya genelinde enerji tüketimi konusunda yeni adımlar atılmaya başlandı. Ülkemizde de bu konuda belli başlı konularda yenilenmeye gidiliyor. Bu süreçte ilk karar alındı, elektrikli sayaçlar için yeni dönem başlıyor. Yeni sistem ile birlikte fazla tüketim, kaçak kullanım, tüketim sınırlaması gibi birçok bilgiye kolayca uygulamadan ulaşacaksınız. 81 ilde geçerli olacak.

Elektrik sayaçlarında yeni dönem başlıyor. 2024 yılı itibariyle elektrik sayaçlar yerini yeni bir uygulamaya geçilecek. Böylece hem enerji konusunda tasarruf edilecek hem de vatandaşlar rahatça istediği bilgiyi elde edecek. 

ELEKTRİKLİ SAYAÇLARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR 

Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) uygulaması ile birlikte yazılım, donanım ve iletişim altyapısıyla elektrik dağıtım sistemindeki verilerin doğrulanması, saklanması, işlenmesi ve son kullanıcı dahil ilgili taraflara sunulmasına izin verilmiş olacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) taslağı kapsamında, teknolojiye ayak uydurulacak ve abonelere birçok kolaylık sağlanacak. Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) kurulacak ve bu sistem kapsamında Akıllı Sayaç Eko ve Akıllı Sayaç PRO olarak tanımlanan iki farklı sayaç tipi kullanılacak.

TÜM VERİLERİ KOLAYCA GÖREBİLECEKSİNİZ 

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) tarafından yapılan uygulama ile birlikte kullanıcıların bazı bilgilerini takip edebilmeleri, geçmişe dönük verileri üzerinden belirli analizleri görebilmeleri ve geri bildirimde bulunmalarını sağlamak amacıyla Kullanıcı Mobil Uygulaması ve internet sitesi kurulacak. Bu sistem sayesinde aboneler elektrik kullanım detaylarına uygulamadan ulaşabilecek ve güncel kullanımını öğrenebilecek.

Elektrik sayaçlarında yeni dönem! 81 ilde geçerli, tek tek sökülecek

81 İLDE GEÇERLİ OLACAK 

MASS için öncelik yeni sayaçlara verilerek sisteme geçiş sağlanacak. Arızadan dolayı değiştirilmesi gereken, kaçak elektrik şüphesi bulunan sayaçlar ile sanayi ve tarımsal abonelerin sayaçları öncelik kapsamında bulunacak. Elektrik dağıtım sistemine bağlı sayaçların MASS kapsamına dahil edilmesi, gerekli teçhizatın, altyapının ve akıllı sayaçların kurulumu, işletilmesi ve bakımı ile mevcut sayaçların akıllı sayaçlar ile değiştirilmesi, dağıtım lisansı sahibi tüzel kişinin sorumluluğunda olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...