Mercedes-Benz Türkiye ürün gamını genişletiyor: Elektrikli model ailesine G Serisi katılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mercedes-Benz Türkiye ürün gamını genişletiyor: Elektrikli model ailesine G Serisi katılıyor

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ülkemizde satış rakamlarıyla tarihî rekora imza atılan otomotiv sektöründe 2023 yılını bir önceki yıla göre yüzde 32 artırarak 24 bin 646 araç satışı gerçekleştiren Mercedes-Benz bu sayede premium segment liderliğini ilan etmiş oldu.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - 2024 yılına da iddialı başlayan Alman devi, ocak ayında toplamda 1.718 otomobil satışıyla önceki yılın ocak ayına göre yaklaşık yüzde 200 daha iyi performans gösterdi. Markanın sattığı her 7 araçtan biri tam elektrikli model oldu. Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomotiv Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan konuyla ilgili açıklamasında “2024 yıl sonu tahminlerimiz 800 bin araç seviyelerindedi. Ancak ocak ayı sonuçlarımız memnuniyet verici. Şubat ve mart daha net bir gösterge olacak. Elektrikli dönüşümüne odaklandık ve 2024’te de liderliğimizi devam ettirmek hedefindeyiz” dedi. 

ELEKTRİKLİ G SERİSİ 

2024 yılında satışlarının yüzde 25’inden fazlasının elektrikli modeller olmasını hedefleyen Mercedes-Benz, Bursa Uludağ’da gerçekleştirdiği etkinlikte Project Mondo G çalışmasını da gözler önüne serdi. Bir yıllık ortak çalışmanın ürünü olan Project Mondo G, İtalyan lüks moda markası Moncler ile hayata geçirildi. Klasikleşen kapitone kumaştan şişme montunun yumuşak ve yuvarlak hatlarının Mercedes-Benz’in ikonik G-Serisi’nin köşeli tasarımı ile birleştirilmesinden ortaya çıkan Project Mondo G ile Moncler, ilk kez bir otomobil markası ile iş birliği yaptı. Mercedes-Benz Baş Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener tasarımı zıtlıkların etkileşimi ve heykelsi bir nesne olarak nitelendiriyor.

HAFİF TİCARİDE DE VOLTAJ YÜKSELECEK 

Mercedes-Benz yılın ikinci yarısında hafif ticari araç ailesinin yeni modellerini ve tamamen elektrikli eSprinter ve EQV ile binek otomotivdeki elektrikli iddiasını hafif ticariye de taşımayı hedefliyor. İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan konuyla ilgili açıklamasında “Türkiye’de elektrikli araçların yaygınlaşmasında öncü rol oynamayı sürdürmek istiyoruz, 2024’te elektrikli araç pazarında payımızı %15’ten %25’e çıkarma hedefindeyiz. Yılın ikinci yarısında hafif ticari sınıfında tamamen elektrikli eSprinter ve EQV’yi Türkiye’ye getireceğiz. Bu alanda da hem müşterilerimize hem de onların müşterilerine yüksek teknolojili, güvenlikli ve konforlu araçlar sunacağız” dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...