Distribütör Çin'den usta getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Distribütör Çin'den usta getirdi

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ticaret Bakanlığı’nın elektrikli araçlar tebliği meyvelerini vermeye başladı. Mevzuat çerçevesinde kurumsal yapısını güçlendirmeye çalışan bazı markalar Çin’den usta getirmeye başladı…

Geride bıraktığımız 2023 Kasım ayında Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girmişti. Elektrikli otomobil ithalatında, tüketici güvenliği, satış sonrası hizmet kalitesinin artırılması, batarya parkının izlenmesi ile batarya geri dönüşüm süreçlerinin daha etkin yönetilmesi amacıyla belirlenen kriterler çerçevesinde ülkemizde faaliyet gösteren bazı markalardan olumlu adımlar gelmeye başladı.

EĞİTİMİ 6 AY SÜRECEK

Çinli DFSK Motor’un Türkiye distribütörlüğünü ekim ayında üstlenen SHS otomotiv, elektrikli araçlar konusunda uzman eğitmenleri ülkemize getirdi. 2 Benzinli SUV, 2 benzinli ticari ve 2 elektrikli ticari araçtan oluşan toplamda 6 model ile sektörde faaliyet gösteren DFSK’nın eğitmenleri 6 ay süreyle Türkiye’de kalarak yetkili servislerdeki personeli, elektrikli araçlar konusunda A’dan Z’ye eğitimli ve donanımlı hale getirecekler.

YETKİLİ SERVİS HEDEFİ 40

DFSK Türkiye Genel Müdürü Yunus Şahsuvaroğlu, 2023 yılında giriş yaptıkları Türkiye otomotiv sektöründe ilk etapta 9 yetkili satıcı ve 35 yetkili servisle hizmet verdiklerini belirterek “Elektrikli araçlar ile ilgili regülasyonları yerine getirmek ve mevcut elektrikli ticari araçlarımız ile yakın gelecekte ürün gamımıza katılacak yeni elektrikli araçlarımıza en ileri düzeyde servis imkanı sunmak için DFSK Motor’un elektrifikasyon konusunda en deneyimli ve en uzmanlarını ülkemize getirdik.

Bu eğitmenlerimiz tüm yetkili servislerimizde bulunan ekiplerimizi eğitecekler. 2024 yılı içinde yetkili satıcı sayımızı 15’e, yetkili servis sayımızı da 40’a çıkarma hedefindeyiz. Öte yandan yüzde 100 yedek parça bulunurluğu sunma hedefindeyiz ve bunu gerçekleştirdik.

Türkiye pazarına sunduğumuz elektrikli modellerimizin bakım ve onarımı konusunda hiçbir müşterimiz hiçbir sorunla karşılaşmadan en iyi hizmeti alacaklar. Eğitimi tamamlayan ekiplerimiz de kendi ekiplerini yetiştirerek elektrikli araçlar konusunda güçlü bir ağ oluşturacaklar” dedi.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...