Dünyanın gözü yerli “KİRPİ”de

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünyanın gözü yerli “KİRPİ”de

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Savunma sanayinde kara araçları toplam ihracatında yüzde 52’lik hacmi tek başına gerçekleştiren BMC, ihracat liderliğini kutlarken dünya yerli mühendislikle geliştiren KİRPİ, VURAN, AMAZON gibi zırhlı askeri araçlarımızı konuşuyor, işte detaylar...

Türkiye’nin önemli ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, 60. yılını ihracat şampiyonluğu ile kutluyor. Şirket kurulduğu günden bu yana 80’i aşkın ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’ye katma değer sağlamaya devam ediyor. 2021 yılında Türkiye’nin global çelik üreticisi Tosyalı Holding’in de gücünü arkasına alan BMC, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği verilerine göre 2023’te askeri kara araçlarında toplam ihracatın yüzde 52’sini tek başına gerçekleştirmeyi başararak önemli bir başarıya imza attı.

SAVUNMA SANAYİNDE ÖNEMLİ BİR FİGÜR OLDU

Askeri kara aracı ihracatında geçen yıl 255 Milyon dolar ihracat gerçekleştiren BMC tüm savunma sanayi firmaları arasında ilk beşte yer alarak bu sayede Türkiye’nin savunma sanayi ihracatında önemli figürlerinden biri oldu. Antalya'daki Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı kapsamında düzenlenen '’Savunma ve Havacılıkta 2023 İhracat Şampiyonları'’ ödül töreninde, askeri kara araçlarında ihracat lideri olan BMC'ye ödülü Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün tarafından verildi.

KÜRESEL MARKA OLMA YOLUNDA

Ana muharebe tankı, obüs sistemi, zırhlı araçlar, askeri kamyonlar, lojistik destek araçları başta olmak üzere birçok farklı sınıfta askeri kara aracını ürün ailesinde bulunduran BMC, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dost ve müttefik ülke ordularının ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler sunuyor. Üretim, tasarım ve AR-GE gibi tüm süreçleri yerli ve milli imkanlarla kendi bünyesinde barındıran şirket, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere dost ve müttefik ülke ordularının ihtiyaçlarını karşılayarak savunma sanayide küresel marka olma yolunda çalışmalarına devam ediyor. BMC, KİRPİ, VURAN, AMAZON gibi zırhlı askeri araçlarıyla güvenlik güçlerinin başarılı şekilde görev yapmasına olanak sağlıyor.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...