İkinci el pazarında nabız yükseliyor, EYT’liler araç yatırımına yöneliyor

- Güncelleme:
İkinci el pazarında nabız yükseliyor, EYT’liler araç yatırımına yöneliyor

T-Otomobil Haberleri

İkinci el pazarında 2023 yılının ilk iki ayında 1.433.029 adet araç satışı gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 64 büyüyen ikinci el sektöründe ocak-şubat döeni içinde 10 yaş üstü araç alım satımı toplam satışların yüzde 59,80’ini oluşturdu.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - 2023 yılının ilk çeyreğinde tüketicilerin yüksek talebinin hissedildiğini belirten Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu “Bu hareketliliğin yaz sezonu başına kadar devam etmesini bekliyoruz. Ülkemizde genellikle bayram dönemleri ve yaz başlangıcında araç almak isteyen kişi sayısında da artış gözleniyor. Tatil dönemi için uygun araç alternatiflerini değerlendirmek isteyen potansiyel müşteriler sebebi ile pazarın hareketli geçmesi öngörülmektedir. Aynı zamanda bu yıl EYT sebebiyle ilave gelir sahibi olan kesimin de mevcut araçlarını değiştirme ya da araç alma eğilimde olduğunu belirtebiliriz. Bu kesim de pazara ek bir hareketlilik getirecektir” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...