Sıfır araç alacaklara müjde! Kıtlık bitti, binlercesi satılmayı bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

T-Otomobil Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bayilerde uzun süredir yaşanan sıfır araç kıtlığı sona erdi. Haydarpaşa Limanı’na gemilerle getirilen binlerce ithal sıfır araç dronlarla havadan görüntülendi. Peki tedarik sorunu tamamıyla çözüldü mü? İşte sıfır araç piyasasında son durum...

İstanbul'da bulunan Haydarpaşa Limanı’na gemilerle getirilen binlerce ithal sıfır aracın havadan çekilen görüntüleri ilginç manzaralar oluşturdu.

Bu manzara Türkiye'de cari açığa sebep olan kalemlerden biri olarak yorumlandı. Piyasada fiyatları aşırı yükselen ikinci el otomobil fiyatları; ithal edilen sıfır araçların satışa sunulmasıyla birlikte düşmeye devam ediyor.

Sıfır araç alacaklara müjde! Kıtlık bitti, binlercesi satılmayı bekliyor

Sıfır araçlar üretildikleri ülkelerden gemilerle İstanbul Haydarpaşa ve diğer uygun limanlara getiriliyor. Burada marka ve modellerine göre park edilen araçlar, bir süre sonra satılacak galerilere gönderiliyor.

Binlerce aracın yer aldığı Haydarpaşa limanının havadan görüntülenmesi ilginç manzaralar oluşturdu. Görüntülerde araçlardan bazılarının gemilerden indirilerek, park alanlarına dizilmeye devam edildiği görülüyor.

Sıfır araç alacaklara müjde! Kıtlık bitti, binlercesi satılmayı bekliyor

Öte yandan ortaya çıkan bu manzara Türkiye ekonomisinde cari açığı hazırlayan sebeplerden biri olarak yorumlandı.

1-1,5 AYDA SAHİBİNE TESLİM EDİLİYOR

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel piyasadaki tedarik sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ertemel, pandemi sürecinde yaşanan olumsuzlukların tedarik zincirini kırması sebebiyle sıfır otomobile erişimde global zorlukların yaşandığını söyledi.

Sıfır araç alacaklara müjde! Kıtlık bitti, binlercesi satılmayı bekliyor

2023 yılı itibarıyla üretimin artması ve Ticaret Bakanlığı'nın piyasadaki tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına attığı adımlar sonucunda otomobile erişimin oldukça kolaylaştığını söyledi.

Kayıt dışı ticaretin sektörden el çektirildiğine dikkat çeken Ertemel, "Reel tüketici otomobile çok daha rahat erişir konuma geldi. İçinde bulunduğumuz 2023 yılı son ayları itibarıyla, geçmişte 1 yılı bulan teslimat süresi neredeyse tüm modellerde hemen teslim hale gelmiş durumda. Öte yandan stoğu az modellerde, 1-1.5 ay gibi kısa sürelerde sahibine teslim edilebiliyor" dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...