Tesla Türkiye, Model Y için 'envanter' satışlarına başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Tesla Türkiye, Model Y için 'envanter' satışlarına başladı

T-Otomobil Haberleri  / Haber Merkezi

Otomobil devi Tesla, Türkiye’de Model Y aracı için 'Envanter' satışlarına başladı. Bu arada, ABD'li şirketin ülkemizde satışa sunduğu tek araç modeli Almanya'da üretilip getirilen Model Y.

Tesla, dünyanın dört bir yanındaki elektrikli otomobil pazarlarında ön plana çıkan bir firma. Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket, Türkiye pazarına 4 Nisan 2023 günü giriş yaptı. Aslında Tesla'nın Türkiye'de satışlara başlaması uzun yıllardır konuşuluyordu. Hatta şirketin CEO'su Elon Musk bile, 2018 yılında bir açıklamasında, Tesla'nın o yıl Türkiye'de satışa başlayabileceğini belirtmişti. Ancak süreç o kadar hızlı ilerlemedi.

Otomobil devi Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu tek araç modeli olan Model Y ise şirketin Almanya'daki fabrikasında üretiliyor. Yani ülkemize Almanya'dan geliyor.

Bununla birlikte, Model Y sahibi olmak isteyenlerin önünde iki seçenek var; eğer özel istekleriniz varsa konfigüre edilen araç için bir süre beklemeniz gerekiyor. Ancak bu kadar beklemek istemiyorsanız 'Envanter' olarak satışa sunulan ve önceden konfigüre edilmiş araçlardan hızlıca satın alabileceksiniz.

Tesla Türkiye, Model Y için 'envanter' satışlarına başladı

TESLA MODEL Y TÜRKİYE'DE İPİ GÖĞÜSLEDİ 

Ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere Tesla'nın resmi Türkiye internet sitesinde Envanter araçlar görünüyor. Envanter araçların fiyatları ise 2 milyon 722 bin TL ile 3 milyon 504 bin TL arasında değişmekte. Bu şekilde bir 'Envanter' Model Y almak isteyenler siparişi verdikten sonra İstanbul'daki bayiden aracı teslim alabiliyor. 

Tesla Türkiye CEO'su Kemal Geçer, geçtiğimiz günlerde bir paylaşıma yorum yaparak ülkemizde eylül ayında kaç adet Model Y satıldığını açıkladı. Eylül ayında Türkiye'de 4 bin 700 adet Tesla Model Y teslimatı yapıldı. Böylece Tesla, Türkiye'de geçtiğimiz ay en çok satış yapan elektrikli otomobil şirketi oldu. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...