Tesla'dan sıra dışı iki araba! Robotaksi ve Model 2 geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Tesla'dan sıra dışı iki araba! Robotaksi ve Model 2 geliyor

T-Otomobil Haberleri  / The Verge

Tesla, 'daha' uygun fiyatlı yeni nesil bir elektrikli otomobil modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Otomobil devi, Model 2 adını taşıyan yeni aracını, otonom bir robotaksi ile birlikte piyasaya sürülebilir.

Tesla'nın 'yeni nesil' elektrikli otomobil modeli üretmeye çalıştığı bildiriliyor. Bu yeni aracın 'Model 2' adıyla piyasaya çıkacağı ve fiyatının ise 25 bin dolar olacağı konuşuluyor. Gazeteci ve yazar Walter Isaacson'ın 'Elon Musk' biyografisinde aktarılanlara göre, otomobil devi otonom bir 'robotaksi'nin yanı sıra daha uygun fiyatlı bir araç geliştirmeyi planlıyor.

25 bin dolarlık otomobilin, Tesla'nın ilk defa 2019'da tanıttığı köşeli ve sıra dışı tasarıma sahip kamyonet modeli Cybertruck gibi fütüristik olacağı ortaya çıktı. İlk Cybertruck modeli geçtiğimiz aylarda banttan inmişti ve seri üretimin 2024'te başlayacağı söyleniyor.

Tesla'dan sıra dışı iki araba! Robotaksi ve Model 2 geliyor

TESLA DAHA UCUZ OTOMOBİL ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR

Tesla'nın 25 bin dolarlık daha uygun bir otomobil modeli planını aslında ilk defa duymuyoruz. Şirketin CEO'su Elon Musk, 2018'de üç yıl içinde şirketin 25 bin dolarlık bir araç geliştireceğini söylemişti. Daha sonra 2020 yılında aynı plan yeniden tekrar edildi. 

Öte yandan, Model 3 aracının fiyatının ise 35 bin dolar olacağı sözü verilmişti ancak bunun henüz mümkün olmadığı görülüyor. 

Bununla birlikte, Musk'ın 25 bin dolarlık elektrikli araba planı yerine gerçek anlamda otonom bir robotaksi için baskı yaptığı ileri sürüldü. 

Isaacson'a 'Robotaksiler Tesla'yı on trilyonluk bir şirket haline getirecek' ve insanlar yüz yıl sonra bunu konuşacak.

TESLA İKİ AYRI PLAN YAPTI

Tesla'nın mühendisleri projeye şüpheyle yaklaştı ve direksiyon simidi çıkarılabilen bir robotaksi üretmenin mümkün olup olmadığını tartıştılar. Tam Otonom Sürüş (FSD) sisteminin hazır olmayacağından veya yasaların böyle bir arabayı onaylamayacağından korkuyorlardı.

Mühendisler sonunda Musk'ı, Tesla'nın biri direksiyonlu ve diğeri robotaksi olmak üzere iki ayrı otomobil geliştirmesi için ikna etti. Hatta Musk'ın bu yılın başlarında Tesla mühendislerinin yaptığı tasarımı gördükten sonra ekibe hak verdiği söyleniyor.

Her iki aracın da 25 bin dolardan ucuz olacağı ve ikisinin de Cybertruck benzeri fütüristik bir tasarımla geleceği ortaya çıktı. 

Peki bu 25 bin dolarlık 'yeni nesil' Tesla araçlar ne zaman satışa sunulacak? Konu Tesla olduğunda buna net bir cevap vermek mümkün değil.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...