Elon Musk söz vermişti: Tamamen geri dönüştürülmüş su kullanacak Tesla fabrikasının konumu belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk söz vermişti: Tamamen geri dönüştürülmüş su kullanacak Tesla fabrikasının konumu belli oldu

T-Otomobil Haberleri

Tesla'nın 'gigafactory' olarak tanımlanan devasa fabrikalarına bir yenisi daha ekleniyor. Elektrikli otomobil şirketi Tesla bu defa Meksika’da büyük bir fabrika açmaya hazırlanıyor. ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisinin Kuzey Amerika'daki komşusu Meksika'da yer alacak yeni fabrikanın ilk ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’ın açıklamasına göre, elektrikli otomobil üreticisi Tesla büyük bir fabrika kurmak için Meksika'yı seçti. Şirketin CEO’su Elon Musk, aylar önce yaptığı açıklamalarda, yeni bir fabrika yatırımını duyuracağını belirtmiş ve ‘Yatırımcı Günü’ olarak adlandırılan etkinlikte genişleme planlarını açıklayacağını söylemişti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Tesla’nın kurmayı planladığı yeni fabrikaya ilişkin bir ayrıntı verdi. Obrador, potansiyel pil yatırımlarının henüz beklemede olduğunu ifade etti. Tesla’nın yeni gigafactory’sinde (büyük fabrika) hangi araba modellerini üreteceği ise henüz belli olmadı.

MEKSİKA’YA DEVASA YATIRIM

Yatırıma ilişkin de bazı tahminler mevcut. Buna göre, yatırımın ilk etaptaen az 1 milyar dolar değerinde olması bekleniyor. Tesla'nın ABD'nin Kaliforniya ve Teksas eyaletlerinin yanı sıra Berlin (Almanya) ve Şanghay'da (Çin) da otomobil fabrikaları bulunuyor.

Öte yandan, Elon Musk’ın özellikle üretim kapasitesini Asya’dan azaltamaya başladığı düşünülüyor. Bunun nedeni olarak ise, COVID-19 pandemisinin yol açtığı jeopolitik sorunlar ve tedarik zinciri aksamalarından uzaklaşmak istemesi gösteriliyor.

Fabrikanın Meksika’nın kuzeyinde, büyük ihtimalle Nuevo Leon eyaletinin başkenti Monterrey'de inşa edileceği ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl Elon Musk, bölgenin valisi ile görüşmek üzere Nuevo Leon'u ziyaret etmişti. 

TESLA'NIN FABRİKASI TAMAMEN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ SU KULLANACAK

Bununla birlikte, Tesla'nın su kıtlığı yaşayan bölgede fabrika için onay alıp almayacağına ilişkin soru işaretleri vardı. Çünkü devlet başkanı López Obrador, 2022’deki su kıtlığının ardından çok fazla su tüketen fabrikaların bu bölgede kurulmayacağını söylemişti. Ancak görünen o ki Elon Musk ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Tesla’ya istisnalar tanındı.

López Obrador’ın açıklamasına göre, Tesla, elektrikli otomobillerin üretiminde kullanılan tüm suyun geri dönüştürülmüş su olacağına dair bir söz verdi. Devlet başkanı ayrıca, fabrikanın önemli bir yatırım sağlayacağını ve çok sayıda kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Bugün Tesla’nın Yatırımcı Günü etkinliği düzenlenecek ve bu konuya ilişkin daha fazla ayrıntının paylaşılması bekleniyor.

(Engadget)

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...