Togg'un batarya ömrü kaç yıl? Yerli otomobilin CEO'sundan çok önemli açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’nin otomobili Togg için yerli batarya fabrikası kuruluyor. Fabrikanın temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atıldı. Açılıştan önce TGRT Haber’e konuşan Togg’un Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş, çok önemli bir konuya değindi; Togg'un batarya ömrü kaç yıl? İşte cevabı...

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili ve Avrupa'nın ise ilk doğuştan elektrikli otomobili Togg, 29 Ekim'deki görkemli seri üretim töreninin ardından Mart ayında ilk yerli otomobilleri sahiplerine ulaştırmaya başladı. Gebze'de üretilen yerli otomobil Türkiye Yüzyılı'na damgasını vururken, ilk aracın sahibi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan olmuştu.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde yerli otomobil için önemli bir gelişme daha yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin ilk batarya geliştirme ve üretim kampüsünün temeli atıldı. Yani yerli otomobile yerli batarya üretimi için ilk adım atıldı.

Temel atma töreninden önce TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, TGRT Haber’de İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş’ın sorularını cevapladı. Karakaş, konuşması esnasında çok önemli bir konuya da açıklık getirdi; Togg'un bataryasının ömrü kaç yıl? İşte Gürcan Karakaş'ın açıklamaları... 

Togg'un batarya ömrü kaç yıl? Yerli otomobilin CEO'sundan çok önemli açıklama

20 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

"Togg fabrikasının temelini atarken yaşadığımız heyecanı yeniden yaşıyoruz" diyen Gürcan Karakaş, devamında şöyle dedi:

"Bu adımlar ile otomobilden de öte bir ekosistem kurmuş oluyoruz. Akıllı cihaz boyutu, dijital deneyim, temiz enerji çözümlerinden oluşuyor bu ekosistem. Temiz enerji dediğimizde ilk aklımıza gelen Siro’dur. 19 ay önce Farasis Energyle birlikte ihtiyaçlar doğrultusunda sadece batarya değil aynı zamanda hücrenin de olduğu bir anlaşma yapıldı. Adım adım geldik, temelini atıyoruz şimdi, test imkanları olacak, sevk ve idare kısmı da burada olacak. Togg'la birlikte 20 bine yakın bir istihdam olur."

TOGG BATARYA ÖMRÜ NE KADAR?

Gelelim haberimizin asık konusuna... Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, "Rekabetçi olacağız, Togg olsa da olmasa da elektrikli araçlar Türkiye’ye gelecekti" dedikten sonra yerli otomobil hakkında en çok merak edilen konulardan birine açıklık getirdi. Yerli otomobilin bataryasının ömrü kaç yıl? Bu sorunun cevabını Gürcan Karakaş verdi:

"Elektrikli cihazların yanı sıra batarya ve hücre alanında da oyuncu olacağız. Hücre teknolojiyle menzili artırabiliriz, şarjı hızlandırabiliriz. Yeni teknolojileri Togg'da göreceğiz... Togg'un bataryasının hassasiyeti 8 yıl sonra yüzde 80’ın altına düşüyor. Bu yüzden değiştirelim tavsiyesinde bulunuyoruz."

İLK TOGG ARAÇLARIN TESLİMATI BU AY

"Bu ayın sonundan itibaren TOGG akıllı cihazların teslimatına başlıyoruz" ifadelerini kullanan Karakaş, "Beklediğimizin üzerinde bir sipariş aldık. İmalat ve öncelik sırasına koyup üreteceğiz. Verdiğimiz sözü tutacak şekilde adım adım ilerliyoruz. Akıllı cihaz tarafında yazılımları birleştirerek daha kolay kullanımını sağlayacağız, aldığınızda mutlulukla kullanacaksınız. Sizi sadece A’dan B’ye götürmeyecek, bir yaşam alanı da oluşturacak." dedi. 

TOGG BATARYASI 28 DK'DA YÜZDE 80 DOLUYOR

Togg T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Böylece kullanıcılar uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası verirken araçlarının şarjı dolacak. Ayrıca kullanıcılar, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun keyfini de çıkaracak.

TOGG MENZİLİ KAÇ KM?

Togg, ‘doğuştan elektrikli’, ‘doğuştan sürdürülebilir’, ‘doğuştan dijital’ ve ‘doğuştan yeşil’ kavramlarının altını çizdiği ilk akıllı cihazı C-SUV’u, ‘T10X’ adıyla piyasaya sürdü. Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle geçtiğimiz ay satışa çıkmıştı.

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP).

TOGG FİYATLARI NE KADAR?

-V1 RWD Standart Menzil 953 bin TL

-V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 55 bin TL

-V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 215 bin TL 

TESLA MODEL Y BATARYA ÖMRÜ KAÇ YIL?

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, geçtiğimiz haftalarda Türkiye pazarına girdi. Peki, Tesla'nın Türkiye'de satışa çıkardığı Model Y aracının bataryasının özellikleri neler? 

Tesla CEO’su Elon Musk, araçlardaki bataryaların ömrü hakkında bazı açıklamalar yapmıştı. Musk’a göre, Tesla modellerindeki bataryaların 300 bin ile 500 bin mil (yaklaşık 480 bin km ila 800 bin km) ömrü var. Bu bataryalarla Tesla araçlarının tamamen değiştirilmeden bile 21 ila 25 yıl çalışacak şekilde tasarlandığı söyleniyor. Ancak geçtiğimiz yıl Model S ve Model X'in gerçek kullanım ömürleri ortaya çıkmıştı. Model S'nin 77.000 mil (125 bin km) ömrü olduğu iddia edilmişti.

Tesla forumlarında Wk057 (Wizkid) olarak bilinen Jason Hughes, otomobil devininbatarya yönetim sistemi BMS'i kırmış ve Model S ile Model X'teki bataryaların gerçek kullanım kapasitelerini günyüzüne çıkarmıştı. Tesla'nın batarya kullanım ömürlerini çok daha fazla lanse ettiği görülmüştü. 

(Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...