Türkiye'nin yeni yerli elektrikli otomobil markası VERY'e sipariş yağmuru

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Türkiye'nin yeni yerli elektrikli otomobil markası VERY'e sipariş yağmuru

T-Otomobil Haberleri  / Haber Merkezi

Yerli elektrikli otomobil markası VERY, önümüzdeki yıl yollara çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin yeni elektrikli otomobil markası, Go Green Fuarı’nda ilk defa vitrine çıkacak ve şimdiden siparişler alınmaya başladı bile. İşte ayrıntıları...

Elektrikli otomobil pazarına yeni markalar ve modeller eklenmeye devam ediyor. Türkiye'nin ilk elektrikli yerli otomobil markası Togg'un yollara çıkmasının ardından yeni yerli elektrikli otomobil markası VERY de pazara çıkmak için gün sayıyor. "Yüzde 100" milli olarak gösterilen VERY'nin 4 ayrı segmentte birer adet üretimi yapılırken, araç, 2024 yılında yollara çıkacak.

16 Kasım'da (yarın) Bursa Go Green Fuarı’nda Togg ile birlikte sergilenecek araçların seri üretimine 2025 yılında geçilmesi planlanıyor. Dünya gazetesinin haberine göre, araçların bugünkü değerle ortalama satış fiyatı 25 bin dolar civarında olacak.

VERY'NİN GELİŞTİRİLMESİ 1 YILI BİLE BULMADI 

Elektrikli araç ve mobilizasyon sistemleri alanında ürün ve yazılım geliştirmek üzere kurulan teknoloji şirketi EVRY ekibinin 300 günlük yoğun çalışması sonucu VERY adını taşıyon otomobil ortaya çıktı. Araç, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) TeknoPark’ta yerli mühendis ve tasarımcılarla 4 farklı modelde L7 sınıfında üretildi.

VERY'nin Türkiye pazarında satışı için tüm onay süreçleri tamamlanırken, Avrupa tip onayları, R85 ve sertifikasyon süreci ise henüz devam ediyor.

Türkiye'nin yeni elektrikli otomobilinin hepsi L7 sınıfında olmak üzere 4 farklı tipte satışa sunulacak. 

TAMAMEN TÜRK EKİPLE YERLİ MOTOR ÜRETTİLER 

EVRY Teknoloji kurucu ortağı ve Makine Mühendisi Yosun Karasu, yerli imkanlarla geliştirdikleri ve ilk etapta VERY markalı araçlarda kullandıkları elektrik motorunun, TÜBİTAK onay sürecinde olduğunu, ilerleyen zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında satışa sunulacağını söyledi.

Türkiye'nin yeni yerli otomobili için planladıkları seri üretim tarihinin ise 2025 olduğunu belirtti. Yosun Karasu, 2025 yılı sonuna kadar Bursa Gemlik'te tamamlanması planlanan fabrika ile ilk etapta yıllık 10 bin araç üretim kapasitesi hedeflediklerini açıkladı. Şimdiden 2024 yılı için 800 araç siparişi aldıklarını sözlerine ekledi.

VERY AVRUPA'DA YOLLARA ÇIKACAK 

Karasu, VERY serisinin Avrupa tip onay ve sertifikasyon süreçlerinin İsveç’te uluslararası bir kurumda yapıldığını belirterek, "Bu kapsamda tüm araçların Avrupa Birliği dahil toplam 77 ülkeye ihraç edilmesinin resmi zemini tamamlanıyor" dedi.

Elektrikli küçük araçlarda bataryaların ortalama 10 Kw olduğunu söyleyen Karasu, VERY için en küçük paketin 11 Kw olduğunu belirtti. Karasu, "Biz 300 kilometreleri görebiliyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...