2 milyar TikTok kullanıcısının verileri çalındı iddiası ortalığı karıştırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Forbes
2 milyar TikTok kullanıcısının verileri çalındı iddiası ortalığı karıştırdı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Forbes

Dünyada en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından TikTok siber saldırı ile gündemde. Yeni bir iddiaya göre, TikTok’un verilerinin depolandığı sunucunun hacklenmesi üzerine 2 milyar kullanıcının bilgileri çalındı.

Bir hacker forumunda yayınlanan iddiaya göre, TikTok’un verilerinin depolandığı Alibaba Cloud sunucusunu hackleyen bilgisayar korsanları, TikTok kaynak kodlarının yanı sıra 2 milyar kullanıcıya ait verileri ele geçirdi. WeChat isimli mikroblog sitesinin de hacklendiği iddia edildi. Bilgisayar korsanları, ele geçirdikleri verileri ya satışa çıkaracaklarını ya da yayınlayacaklarını belirtti. 

Bilgisayar korsanları, veri tabanında saklanan toplamda 2,05 milyar kullanıcının bilgilerini ele geçirdiklerini ileri sürdü. Söz konusu dosya boyutunun ise 790 GB’a ulaştığı aktarıldı. Bununla birlikte, veri tabanında kullanıcıların hangi bilgilerinin yer aldığı ise henüz bilinmiyor.

Çin merkezli ByteDance şirketine ait sosyal medya platformu TikTok, konuya ilişkin ilk açıklamayı bir sözcünün Bloomberg News’e konuşmasıyla yaptı. TikTok sözcüsü, “Güvenlik ekibimiz bu iddiaları araştırdı ve söz konusu kodun TikTok'un backend kaynak koduyla tamamen alakasız olduğunu belirledi." dedi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Forbes
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...