Katlanabilir telefona VIP hizmet

Katlanabilir telefona VIP hizmet

TEKNOLOJİ Haberleri

Katlanabilir ekranı ile yeni bir dönemin kapılarını aralayan Samsung, Galaxy Fold’u VIP hizmetle Türkiye’de satışa sunuyor. Fold kullanıcılarına özel çağrı merkezi hizmeti verecek olan Samsung hasar durumunda ise yarım saat içerisinde cihazı teslim alıp üç saatte tekrar adrese teslim edecek.

Ömer Temür
İSTANBUL

Teknolojiseverlerin merakla beklediği katlanabilir telefonlar nihayet Türkiye’ye geliyor. Önceki gün ABD’de ön satışa çıkan ve bir saat içerisinde 10 binden fazla sipariş alan Samsung Galaxy Fold mayıs ayı başında Türk tüketicilerle buluşacak.

CAMDAN YÜZDE 50 DAHA İNCE
Galaxy Fold içeri doğru kapanan katlanabilir ekranı ile yeni bir dönemin de kapılarını aralıyor. Dün yapılan Türkiye lansmanında bire bir tecrübe etme fırsatını bulduğumuz Fold polimer plastik yapısıyla dikkat çekiyor. Gorilla Glass ekrana göre yüzde 50 daha ince olan Fold, plastik yapısına rağmen rağmen cam hissi veriyor. Fold aynı zamanda  düşmelere ve darbelere karşı daha dayanıklı. Bu durum test çalışmalarında da ispatlanmış. İki yüz bin defa açılıp kapanan ekranda herhangi bir bozulma olmuyor. Ekran konusunda oldukça iddialı olan Samsung’un telefonu beş sene garanti ile satışa sunması bekleniyor.

AYNI ANDA ÜÇ UYGULAMAYI KULLANABİLİYORSUNUZ
Galaxy Fold, tıpkı bir kitap gibi düzgün ve doğal bir şekilde açılıyor, bir tık sesiyle kompakt bir şekilde kapanıyor. Samsung, bunu başarmak için birbirine kenetlenen çok sayıda dişli içeren gelişmiş bir menteşe tasarlamış. Fold açıldığında ise 7,3 inçlik bir tablete dönüşüyor. Ekranda üç uygulamayı aynı anda kullanmak mümkün. Mesela bir film seyrederken aynı anda o filmdeki oyuncular hakkında Google’da araştırma yapabilir, öğrendiğiniz bilgileri kesintisiz bir şekilde sosyal medya aracılığıyla sizi takip edenlerle paylaşabilirsiniz. Popüler sosyal medya uygulamalarının Galaxy Fold’un ara yüzünde en iyi şekilde kullanılabilmesi için Google ve Android geliştirici topluluğu ile birlikte çalışıldı. Ayrıca kapak ile ana ekranlar arasında kesintisiz geçişler yapmaya imkan sağlayan Galaxy Fold, açılırken ve kapanırken uygulamalar otomatik olarak kaldığınız yerden gösterilmeye devam ediyor.

İKİ EKRANDA ALTI KAMERA, İKİ BATARYA  
Fold ister açık, ister katlanmış durumda olsun, üçü arkada, ikisi içeride ve biri kapakta olmak üzere altı kamerasından bir tanesi daima çekim yapmaya hazır hâlde bulunuyor. Çift batarya sistemi bulunan Fold şarj cihazına bağlıyken hem kendini hem de aynı anda Kablosuz Güç Paylaşımı destekli ikinci bir cihazı şarj edebiliyor.
512 GB dâhilî hafıza ve 12 GB ram ile birlikte gelen Galaxy Fold, üç farklı renk alternatifiyle mayıs ayının ilk haftasında Türkiye’de satışa sunulacak. Ramazan Bayramı öncesinde ise bütün tüketicilerle buluşması bekleniyor. Samsung, Fold, kullanıcılarına aynı zamanda VIP hizmeti verecek. Bu kapsamda kullanıcılara özel çağır merkezi kurulacak. Aynı şekilde İstanbul, Ankara ve İzmir şehir merkezinde özel kurye hizmeti sunulacak. Cihazda yaşanan bir arıza durumunda ise belirtilen adresten yarım saat içerisinden alınarak üç saatte tekrar sahibine teslim edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...