8 yaşındaki çocuk amatör telsiz kullanarak uzaydaki astronotlarla konuştu

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
8 yaşındaki çocuk amatör telsiz kullanarak uzaydaki astronotlarla konuştu

TEKNOLOJİ Haberleri  / TRT Haber

Uzay meraklısı bir çocuğun daha hayali gerçekleşti... İngiltere’de yaşayan 8 yaşındaki Isabella Payne isimli çocuk, amatör telsiz kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonundaki bir astronotla sohbet etti.

İngiltere'nin Kent şehrinde yaşayan sekiz yaşındaki Isabella Payne, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bir NASA astronotuyla iletişim kurmayı başardı. Isabella Payne, 2 Ağustos'ta uykuya daldığında babasının kendisini kaldırıp cihaza sürüklediğini ve ağzına bir mikrofon tuttuğunu söyledi. CNN International'a konuşan çocuk babasına ilk olarak, "Bana bunu neden ypaıyorsun? Güzellik uykuma ihtiyacım var" dediğini belirtti. 

Kız çocuğu ardından hayalinin gerçekleştiğini ve bir anda ABD'li astronot Kjell Lindgren'le konuşmaya başladığını anlattı. Payne, "8 yaşımda olduğumu öğrendiğinde bir anda sesi neşeli gelmeye başladı. Gülümsediğini duyabiliyordunuz. Sesini duyduğumda çok mutlu oldum. Rüya sandım" dedi.

49 yaşındaki Lindgren de Payne'e "Seninle sohbet etmek çok güzel. Telsize gelip selam verdiğin için teşekkür ederim" dedi. Astronot sohbetten sonra attığı

"Bu şimdiye kadarki en sevdiğim temas olabilir" ifadesini kullandı. Baba Matthew Payne, Lingren'in uzayda amatör telsiz kullandığını öğrendikten sonra fırsat kolladığını, Uluslararası Uzay İstasyonunun evlerinin tepesinden geçeceği bilgisini alınca da hazırlıklara başladığını söyledi. 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...