Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NASA, merakla beklenen görevi erteledi

Düzenleyen:
NASA, merakla beklenen görevi erteledi

TEKNOLOJİ Haberleri

​ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) yeni uzay teleskobunun önümüzdeki hafta fırlatılması bekleniyordu. Ancak NASA’nın yaptığı açıklamaya göre gözlemevi ile roket arasındaki iletişim sorunu nedeniyle fırlatma ertelendi.

NASA, uzun bir süredir merakla beklenen James Webb Uzay Teleskobu’nu 22 Aralık Çarşamba günü fırlatmayı planlıyordu. Ancak uzay ajansı, 10 milyar dolarlık teleskobun en az iki gün daha geç fırlatılacağını açıkladı. 

Teleskop, Avrupa Uzay Ajansı'nın Fransız Guyanası'ndaki uzay limanından Ariane-5 roketiyle fırlatılacak. Geçtiğimiz Cumartesi günü roketin üzerine yerleştirilen teleskop, Hubble Uzay Teleskobu'nun yerine geçecek. Bununla birlikte yeni teleskop, şimdiye kadarki en pahalı uzay görevi. 

EN ESKİ YILDIZLARI ARAYACAK

Devasa aynaya ve süper hassas aletlere sahip James Webb Teleskobu, 13,5 milyar yıl önce evrende oluşan ilk yıldızları arayamaya çalışacak. Yani Büyük Patlama sonrası oluşan en eski cisimleri gözlemleyecek. Ayrıca bilim insanlarının uzayda yaşam belirtileri aramak için diğer gezegenlerin atmosferlerine bakmasını sağlayacak.

Görevin başlamasına sayılı günler kala NASA, James Webb ile roket arasındaki elektriksel arayüzde sorunlar çıktığını açıkladı. Bu nedenle görevin en erken 24 Aralık günü başlayacağını duyurdu. ABD uzay ajansı, bu gelişme hakkındaki daha fazla ayrıntıyı ilerleyen günlerde açıklayacağını belirtti.

Roket, Webb Teleskobu’nu Dünya'dan yaklaşık 1,5 milyon kilometre uzaklıktaki gözlem istasyonuna doğru fırlatacak. Bu yolculuk bir ay sürecek ve bu süre zarfında Webb'in 6,5 metre çapındaki ana aynası ve tenis kortu büyüklüğündeki güneşliği açılacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...