Tesla oto pilottayken 2 kişinin ölümüne sebep oldu

Tesla oto pilottayken 2 kişinin ölümüne sebep oldu

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD’de bir Tesla sürücüsü oto pilotta kırmızı ışıkta geçerek iki kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Oto pilotun karıştığı ilk suç olan olayda Tesla sürücüsüne iki ayrı dava açıldı.

ABD’nin California eyaletinde otomatik pilotta kırmızı ışıkta geçerek başka bir araca çarpan ve iki kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Tesla sürücüsüne iki dava açıldı. Los Angeles’da 2019 yılında iki kişinin öldüğü kazaya ilişkin sürücü Kevin George Aziz Riad hakkında iki suç dosyası oluşturdu.

Tesla oto pilottayken 2 kişinin ölümüne sebep oldu

OTOMATİK PİLOTA İLK SUÇLAMA

Araç sürücüsü Kevin George Aziz Riad suçsuz olduğunu savundu. Limuzin servis şoförü Riad, dava devam ederken kefaletle serbest bırakıldı. Söz konusu davanın, otomatik sürüş sistemini içeren suçlamaların ilki olmadığı, ancak yaygın olarak kullanılan bir sürücü teknolojisini kapsayan ilk suçlama olduğu belirtildi.

Tesla oto pilottayken 2 kişinin ölümüne sebep oldu

TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME SUÇLAMASI

Arizona'da 2020 yılında, Uber'in halka açık yollarda tamamen otonom bir aracın test sürüşü esnasında kazaya karışması sonucu yetkililer, araçta teste tanıklık etmesi için bulunan sürücüye karşı "taksirle adam öldürme" suçlamasında bulunmuştu. SUV tipi, içinde insan olan Uber aracı oto-pilot tarafından kontrol edildiği esnada bir yayaya çarparak ölümüne sebep olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...