Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MSB 'İlk kez' diyerek duyurdu: Anadolu Kartalı-2022'ye Akıncı TİHA damgası

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
MSB 'İlk kez' diyerek duyurdu: Anadolu Kartalı-2022'ye Akıncı TİHA damgası

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi’nde, Akıncı TİHA’nın ilk kez görev yaptığını açıkladı.

 Milli Savunma Bakanlığı'nın, (MSB) Twiter hesabından yapılan paylaşımda, “Dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığımızda gerçekleştirilen Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi’nde ilk kez Akıncı TİHA da görev yapıyor” denildi.

BAYRAKTAR AKINCI TİHA 'MAŞALLAH' DEDİRTİYOR!

Geçtiğimiz günlerde Roketsan tarafından geliştirilen Teber-82 Güdüm Kiti ile deniz yüzeyindeki hedefe yönelik başarılı bir atış testi gerçekleştiren Bayraktar AKINCI, aynı zamanda milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunun da sahibi.

Test uçuşlarına devam eden Bayraktar AKINCI B TİHA, 11 Mart'ta gerçekleştirilen test uçuşunda 40 bin 170 feet yüksekliğe çıkarak havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırmıştı.

MSB 'İlk kez' diyerek duyurdu: Anadolu Kartalı-2022'ye Akıncı TİHA damgası

İHRACAT ANLAŞMALARI PEŞ PEŞE GELİYOR

29 Ağustos 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle envantere giren Bayraktar AKINCI TİHA'lar halihazırda güvenlik güçleri tarafından aktif olarak operasyonel görevlerde kullanılıyor. Şu ana kadar güvenlik güçleri envanterine 6 adet Bayraktar AKINCI TİHA girdi.

Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 3 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor. İlk milli İHA ihracatını 2012'de gerçekleştiren Baykar, 2021'de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatını tamamlayarak gelirlerinin yüzde 80'den fazlasını ihracattan elde etti.

Milli TİHA Bayraktar AKINCI'ya ilgi duyan birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...