Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Zuckerberg açıkladı: Instagram ve Facebook'ta görmeye devam edeceksiniz

Zuckerberg açıkladı: Instagram ve Facebook'ta görmeye devam edeceksiniz
Fotoğraf Başlığı Zuckerberg açikladi: Instagram ve Facebook'ta görmeye devam edeceksiniz

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi teknoloji şirketi Meta, son günlerde tartışılan Instagram akışları hakkında yeni açıklamalar yapıyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, eleştirilere cevap vererek, Instagram ve Facebook’un planlanan şekilde devam edeceğini söyledi.

Kaydet
a- | +A

Instagram kullanıcılarının son birkaç aydır en fazla şikayet ettiği konuların başında ana sayfada karşılarına çıkan takip etmediği hesapların Reels videoları. Kullanıcılar takip etmedikleri kişilerin videolarını görmek istemediklerini belirtse de şirket bu konuda geri adım atmayacağını belirtti.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, 2023'ün sonuna kadar kullanıcıların Instagram ve Facebook kullanırken gördüğü önerilen hesaplardaki içerik miktarının iki katından fazla olacağını söyledi. Bu tür öneriler şu anda Facebook'taki içeriğin yaklaşık yüzde 15'ini oluştururken, Instagram'da bu oran çok daha yüksek.

INSTAGRAM, TİKTOK'UN ÇİZGİSİNDEN İLERLİYOR

Instagram’ın başlattığı bu Reels keşfine dayalı sistem aslında TikTok'un yoğun AI (yapay zeka) kullanımıyla rekabet etmeyi amaçlıyor. Bu yaklaşım, TikTok'u hızla dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri haline getirdi ve yepyeni bir yenilikçi ekonomiyi oluşturdu. Şu anda TikTok’un dünya çapında neredeyse 2 milyara yakın kullanıcısı var ve şirketin başarısı, kullanıcıların karşısına çıkardığı öneri videolarından kaynaklandığı düşünülüyor. İşte Instagram da aynı çizgide ilerleyerek TikTok’u ‘oyunda’ saf dışı bırakmak istiyor.

Meta’nın CEO’su Zuckerberg, "Al, insanların ilginç bulduğu, etkileşimi ve yayınlarımızın kalitesini artıran ek içerikler buluyor" dedi. Meta'nın, insanların hizmetinde halka açık olarak paylaştığı, bağlantılar veya fotoğraflar gibi tüm içeriği önermek için AI kullanacağını söyledi.

Bu arada, magazin yıldızları Kim Kardashian ve üvey kardeşi Kylie Jenner, Instagram'ın yeni stratejisini eleştirerek "TikTok gibi olmaya çalışmayı bırak" şeklinde bir mesaj yayınladı. İki kız kardeş, Instagram'ı arkadaşlarının fotoğraflarını görmek için kullandıklarını ve Instagram algoritmasının ana sayfada karşılarına sürekli olarak takip etmedikleri kişilerin Reels videoları sunmasından hoşlanmadıklarını belirtti. Kardashian ve Jenner kardeşlerin açıklamasının ardından Instagram Başkanı Mosseri de açıklama yaparak, bu konuda Instagram'ın değişikliğe gitmeyeceğinin mesajını verdi. Yani eğer siz de ana sayfada takip etmediğiniz kişilerin Reels'lerini görmekten sıkıldıysanız ne yazık ki görmeye devam edeceksiniz.

BAKMADAN GEÇME
Kim Kardashian ve Kylie Jenner’dan Instagram’a ‘TikTok’ tepkisi
HABER

Kim Kardashian ve Kylie Jenner’dan Instagram’a ‘TikTok’ tepkisi

BAKMADAN GEÇME
Instagram Google
HABER

Instagram Google'a rakip oldu: Yeni özelliği Mark Zuckerberg resmen duyurdu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Teknoloji
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.