Altı yıl önceki tweeti ortaya çıktı, herkesin diline düştü: Musk'ın Tesla iddiası tutmadı

Düzenleyen:
Altı yıl önceki tweeti ortaya çıktı, herkesin diline düştü: Musk'ın Tesla iddiası tutmadı

TEKNOLOJİ Haberleri

SpaceX uzay taşımacılığı şirketi ve Tesla elektrikli otomobil devinin kurucusu ve CEO'su Elon Musk, sıkı bir Twitter kullanıcısı. Sık sık attığı tweetler ile gündeme gelen Musk'ın 6 yıl önceki tweetinde Tesla iddiasının tutmadığı görüldü.

Elon Musk, 10 Ocak 2016'da

paylaşımında Tesla'nın tam otonom (sürücüsüz) elektrikli bir aracı iki yıl içinde çıkaracığını ileri sürdü. Ancak üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen halen Tesla'nın böyle bir aracı piyasaya süremediğini görüyoruz. Futurism teknoloji sitesinin haberine göre, Elon Musk'ın belki de şimdiye kadarki en kötü sözü bu olabilir.

Altı yıl önceki tweeti ortaya çıktı, herkesin diline düştü: Musk'ın Tesla iddiası tutmadıElon Musk'ın 2016'da attığı o tweet. 

Tesla, yaklaşık dört yıldır bir 'tam kendi kendine sürüş' paketi satsa da şirket, sürücüsü olmadan bir yerden başka bir yere çağrılabilecek bir araba teslim etmeye halen başlamadı. Elbette 'Tam kendi kendine sürüş' olmasa da bu terimi büyük oranda karşılayabilen Tesla araçları mevcut. Daha önce sürücü koltuğunda tek başına seyahat eden köpek videosunu birçoğumuz gördük. 

Bununla birlikte, otomobil endüstrisi uzmanları Tesla'nın otonom sürüş teknolojisi Seviye 2'nin kısmen otomatikleştirilmiş sistemini tam kendi kendine sürüş olarak adlandırılmasına itiraz ediyor. Uzmanlar, Tesla'nın bu terminolojiyi kullanarak tüketicilere otomobilin yetenekleri hakkında yanlış bir izlenim verebileceğine dikkat çekiyor.

TUTMAYAN TAHMİNLER, TUTULMAYAN SÖZLER... 

Elon Musk'ın 2016'da ileri sürdüğü, Tesla sahiplerinin bir düğmeye tıklayıp kendi kendine giden arabalarını ülke çapında çağırabileceklerine yönelik tam otonom sürüş teknolojisi sürekli olarak erteleniyor. Üstelik son dönemlerdeki açıklamalara ve sızıntı bilgilere göre bu teknolojinin gelmesi için iki yıl daha beklememiz gerekecek. 

Road and Track dergisi, Elon Musk'ın tutamadığı sözlerinin bir listesini yazmıştı. Musk 2019'da 2020 yılına kadar büyük şehirlerin sokaklarında bir milyondan fazla otonom Tesla 'robotaksisi' olacağından emin olduğunu söylemişti ancak halen robotaksiler yok. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...