Android telefonlar için beklenen özellik geldi: Gizlilik baki kalacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Android telefonlar için beklenen özellik geldi: Gizlilik baki kalacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, mayıs ayında düzenlediği etkinlikte Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliğini tanıttı. Teknoloji devi Google, geçen ay söz konusu özelliğin kısa süre içinde geleceğini duyurmuştu. Beklenen gün geldi ve Google, Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliğini sundu.

Gizchina tarafından yayınlanan habere göre Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliği, Android 14 kullanıcılarına geldi. Android 14'ün merakla beklenen özelliği iki farklı fonksiyona sahip. Fonksiyonların her ikisi de gizliliği büyük oranda korumayı sağlıyor.

BİLİNMEYEN TAKİP CİHAZI UYARILARI, İKİ FARKLI FONKSİYONA SAHİP

Gizchina tarafından belirtilen habere göre Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliğinin öncelikli amacı, kullanıcıların yakınında bilinmeyen bir takip cihazı olduğunda fark edip Android telefon sahiplerine bildirim göndererek uyarı yapmak.

İkinci amacı ise izleyicisi olan başka birinin yakında olması halinde onu tespit etmek ve yine Android kullanıcısına bildirmek. Kısaca özetlemek gerekirse Android 14'ün yeni özelliği, hem telefon sahibinin hem de başkalarının takip edilmesi halinde uyarı gönderecek.

Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliği, Android 14 çalıştıran Samsung Galaxy ve Google Pixel telefonların tamamında kullanılabiliyor. Teknoloji devi Google özelliği, ilerleyen dönemde daha fazla cihaza genişletmeyi planladığını açıkladı. Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliğini kullanmak için aşağıdaki adımları izlemek yeterli:

  • Ayarlar
  • Güvenlik ve Acil Durum/ Kişisel Güvenlik
  • Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları

Google tarafından belirtilene göre Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliğinin kapanması halinde etraftaki herhangi bir izleme cihazı bulunamaz. Bilinmeyen Takip Cihazı Uyarıları özelliği ayrıca taramayı otomatik ya da manuel olarak gerçekleştirebilir ve bu işlem ortalama olarak 10 saniye kadar sürede gerçekleşir.

(Kaynak: Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir 14 Ağustos 2023 06:21

Merhaba android 14 diyorsunuz da benim android 13 cihazımda da var

Sonraki Haber Yükleniyor...