Ankara TEKNOFEST coşkusuna ortak oldu, ziyaretçi sayısı 1 milyona dayandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ankara TEKNOFEST coşkusuna ortak oldu, ziyaretçi sayısı 1 milyona dayandı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bilim ve teknoloji dünyasının buluşma noktası haline gelen TEKNOFEST, Cumhuriyetin 100’üncü yılında üç ayrı kentte düzenleniyor. Ankara'da düzenlenen yılın ikinci TEKNOFEST’ine yaklaşık 1 milyon kişi katıldı.

Ankara'da ilk defa gerçekleştirilen ve 5 gün süren dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te ziyaretçi sayısı açıklandı. Ankara Etimesgut Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'e 943 bin kişinin katıldığı açıklandı. 

Teknoloji ve bilim alanları üzerin çalışmalar yapan yüzlerce firma ve kurumu bir araya getiren festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Etimesgut Havaalanı'nda 30 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi.

TEKNOFEST yönetiminden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'i 943 bin kişi ziyaret etti.

ANKARA TEKNOJİYE DOYDU

Festival, Türkiye'nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumla hayata geçirildi.

İlk gün müzikal ve konserlerle başlayan festival, diğer günlerde de birçok aktiviteye ev sahipliği yaptı. Festivalde, dikey rüzgar tünelinden güneş gözlemine, uzay temalı çocuk parkından simülasyona kadar pek çok aktivite yapıldı. TEKNOFEST kapsamında şarkıcı Mazhar Alanson da sevenleriyle buluştu.

Yerli olarak geliştirilen Deneyap Kart'ın proje portföyünü genişletmek, proje üretkenliğini yüksek teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen Deneyap Kart Robolig Yarışması da ilk defa TEKNOFEST Ankara'da yapıldı.

TEKNOFEST Girişim Yarışması kapsamında da toplam 7 milyon liradan fazla, Deneyap Kart Robolig Yarışması kapsamında ise toplam 270 bin lira ödül verildi.

TÜRK PİLOTLARDAN GÖSTERİ UÇUŞLARI

Tam bağımsız bir Türkiye için Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST Ankara, coşkuyu ve heyecanı yine göklere taşıdı. Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, GÖKBEY, AKSUNGUR, Bayraktar TB2, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, ATAK Helikopteri ve ANKA etkinlik süresince gösteri yaptı.

Bu yılki son TEKNOFEST ise 27 Eylül-1 Ekim'de İzmir'de yapılacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...